Šport
110 ogledov

Evropske prvakinje slavile v Ljubljani

Krim Mercator - Thüringer Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj na Kodeljevem izgubile proti Györu s 23:32 (10:16).

Ljubljančanke so v ligi prvakinj pričakovano še drugič v sezoni izgubile proti branilkam naslova. Tokrat so se bolje upirale kot na prvi medsebojni tekmi, ki so jo izgubile za 16 zadetkov. Poraz sicer ni usoden, saj sta si obe ekipi že pred tem zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja.

Uvod tekme se krimovkam še zdaleč ni posrečil, saj so favorizirane gostje hitro povedle s 5:0. Trener Uroš Bregar je tako hitro moral vzeti minuto odmora, po kateri se je igra Krima popravila. Prvi zadetek za domače je dosegla Olga Perederij v sedmi minuti, sledilo pa je boljše strelsko obdobje Krima, tudi po zaslugi izključitve tekmic. Tako so se v 15. minuti približale zgolj na zadetek zaostanka, ko je po protinapadu za 6:7 zadela Polona Barič.

Tudi v naslednjih minutah so se domače dobro kosale z madžarsko ekipo, ki pa je v 27. minuti po seriji štirih golov znova pobegnila za pet zadetkov (14:9). Dve minuti pred koncem prvega polčasa je Veronica Kristiansen poskrbel za dotlej najvišjo prednost (15:9). Prednost šestih zadetkov so gostje nesle tudi na glavni odmor.

V drugem polčasu je bil Györ ves čas v prednosti, kljub temu, da so se domače nekajkrat približale na zgolj tri zadetke, pa zmaga gostij ni bila praktično nikoli vprašljiva, tudi po zaslugi odlične, 186 centimetrov visoke brazilske leve zunanje igralke Eduarde Amorim, ki je med drugim v 48. minuti zadela za 27:18. Najvišja prednost je sicer znašala prav devet golov.

Pri domačih je bila najboljša strelka Nina Zulić s petimi zadetki, pri gostjah pa sta prednjačili Amorimova s sedmimi in Cornelia Groot s šestimi goli. Obe sta metali stoodstotno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.