Šport
53 ogledov

Fabjana ne ustavi niti poškodba

1/58
Žurnal24 main
Sobotni borilni spektakel WFC 11 Bash at the Beach v portoroškem Avditoriju nikogar ni pustil hladnega. Šest borb od devetih se je končalo predčasno. Mirana Fabjana ni ustavila niti poškodba.

Portoroški Avditorij je v soboto zvečer pokal po šivah. A tokrat ne po zaslugi Maria Galuniča, temveč po zaslugi novodobnih gladiatorjev, ki so nastopili na WFC 11 – Bash at the Beach. Gledalci so vsekakor dobili tisto, kar so pričakovali. Kar šest borb od devetih (šest po pravilih MMA in tri po pravilih K-1) se je končalo predčasno. Ob tem pa so slovenski borci poskrbeli za smetano na torti. Domačin Jasmin Bečirović je v zadnji borbi večera po sodniški odločitvi premagal trdoživega Armenca Grigorja Aschugbabjana (K-1). Miran Fabjan se je kljub poškodbi desne roke poigral z Bosancem Mesudem Selimovićem (K-1) in si za šesto zaporedno zmago na WFC prislužil prvi prstan WFC za najboljšo borbo večera. Debitant na WFC Bor Bratovž je že v prvi rundi z davljenjem opravil s Hrvatom Nenadom Sančićem (MMA). Za popolno sliko sta manjkali zmagi Edvina Ramdedovića in Lemmyja Krušiča (obe borbi po pravilih MMA). Prvega je po sicer odličnem začetku premagal Čečen Tamerlan Burujev, drugega pa Hrvat Antun Račić.

V preostalih borbah je Srb Dragan Tešanović v najmanj atraktivni borbi večera po sodniški odločitvi premagal Nemca Gregorja Herba (MMA). Predsednik WFC Zlatko Mahič je pred borbo dejal, da bo Tešanović v primeru zmage dobil priložnost, da se bo na naslednjem WFC z Brazilcem Brunom Carvalhom boril za pas. Tešanović je svoj del posla opravil ... Tako kot Tešanović se je zmage veselil tudi njegov rojak in prijatelj Aleksandar Radosavljević. "Rodja" je že v prvi rundi s tehničnim knock-outom premagal Nizozemca Andrea Fyeeta (MMA). Hrvat Igor Jurković je bil kar nekoliko presenetljivo boljši od Bosanca Muamerja Tufečića (K-1). V glavni borbi večera dveh "težkašev" pa je Avstrijec Nandor Guelmino pometel z Angležem Benom Smithom (MMA).

Moral sem paziti, da nisem izgubil pred domačimi gledalci, saj si res nisem smel privoščiti poraza. Vedel sem, da ima Grigor močan desni kroše in to sem pazil odlično pazil skozi celo borbo.
Jasmin Bečirović

Fabjan: "To je moj ring"
"Odlično se počutim. Upam, da se bo to nadaljevalo. To je moj ring. Tukaj notri nikomur ne dam niti centimetra," je po zmagi razlagal Fabjan in nato nekaj besed spregovoril tudi o nadležni poškodbi: "Poškodba me ni veliko ovirala. Mojih direktov z desno roko niti nisem rabil. V tem športu imamo osem orožji. Že v startu jaz ostanem brez dveh – komolcev – saj prihajam iz muay-thaia. Če so mi vzeli še roko, se kljub temu s petimi lahko naredi veliko." Slovenski "Rocky" si je kot prvi borec v zgodovini na WFC prislužil prstan za borbo večera. "Zelo ponosen sem na prstan. Zdaj imam poleg pasa tudi prstan. Če bo Bog dal, pa bom dodal še kakšen prstan."

ripravljal sem se več kot dva meseca in tudi počutil sem se zares odlično. Sama borba pa je potekala po načrtih, vse sem naredil tako kot je bilo treba.
Bor Bratovž

Jasko: "Nisem smel izgubiti"
Ob Fabjanu je Avditorij na noge spravil tudi Bečirović, ki se je prvič predstavil na WFC. "Moral sem paziti, da nisem izgubil pred domačimi gledalci, saj si res nisem smel privoščiti poraza. Vedel sem, da ima Grigor močan desni kroše in to sem pazil odlično pazil skozi celo borbo," je nekaj minut po zmagi dejal priljubljani Jasko, kakor ga kličejo prijatelji. Zmaga Bečirovića je bila čista kot solza, a po borbi se nismo mogli znebiti občutka, da bi Primorec borbo lahko končal predčasno: "V izmenjavo udarcev nisem želel iti, saj že od novembra nisem imel borbe. Bil sem kar nekako zbegan. Pravzaprav sem zaradi tega bolj zadovoljen, da sem oddelal vse tri runde, da sem dobil pravi občutek," je na naša namigovanja odvrnil Bečirović in nato dodal, da si vsekakor še želi nastopiti na WFC. Proti komu? "Želim si veliko nasprotnikov. Najraje pa Tufekčića, s katerim imam še nekaj neporavnanih računov iz borbe v Trstu, ko je zmagal nezasluženo."

"Kar nas ne ubije, nas naredi močnejše"
Več kot odlično je svoj debitantski nastop na WFC oddelal tudi Bratovž: "Pripravljal sem se več kot dva meseca in tudi počutil sem se zares odlično. Sama borba pa je potekala po načrtih, vse sem naredil tako kot je bilo treba," je dejal Domžalčan in misli že obrnil v prihodnost: "V glavi imam nasprotnika, s katerim bi se boril, a bom zaenkrat to zadržal zase. Lahko vam povem, da prihaja južno od Slovenije." Nekoliko slabše pa bo svoj prvi nastop na WFC v spominu ohranil Krušič: "Ni se izšlo ravno po načrtih. Nasprotnik je bil zelo močan. Nikakor ga nisem mogel prijeti in potegniti nase. Ne vem, kaj se je zgodilo. Bil je boljši, športno priznam poraz," je dejal razočarani Krušič, ki pa je v mislih že bil na novih treningih: "Razočaranje je prisotno, toda vrnil se bom v telovadnico in še več treniral. Kar nas ne ubije, nas naredi močnejše."

WFC11 - Bash at the Beach:


1. borba, MMA 3 × 5 minut:
Gregor Herb (Nemčija) : Dragan Tešanović (Srbija)
Tešanović po sodniški odločitvi.

 2. borba, MMA 3 × 5 minut:
Antun Račić (Hrvaška) : Lemmy "The Dog" Krušič (Slovenija)
Račić z davljenjem v prvi rundi.

3. borba, MMA 3 × 5 minut:
Tamerlan Burujev (Čečenija) : Edvin Ramdedović (Slovenija)
Burujev s knock-outom v drugi rundi.

4. borba, MMA 3 × 5 minut:
Nenad Sančić (Hrvaška) : Bor "Playbor" Bratovž (Slovenija)
Bratovž z davljenjem v prvi rundi.

5. borba, K-1 3 x 3 minute:
Mesud Selimović (Bosna in Hercegovina) : Miran "Rocky" Fabjan (Slovenija)
Fabjan s tehničnim knock-outom po prvi rundi.

6. borba, MMA 3 × 5 minut:
Andre Fyeet (Nizozemska) : Aleksandar "Rodja" Radosavljević (Srbija)
Radosavljević s tehničnim knock-outom v prvi rundi.

7. borba, K-1 3 x 3 minute:
Igor Jurković (Hrvaška) : Muamer Tufekčić (Bosna in Hercegovina)
Jurković po sodniški odločitvi.

8. borba, MMA 3 × 5 minut:
Ben "Big Ben" Smith (Anglija) : Nandor "The Hun" Guelmino (Avstrija)
Guelmino z davljenjem v prvi rundi.

9. borba, K-1 3 x 3 minute:
Grigor Aschugbabjan (Armenija) : Jasmin Bečirović (Slovenija)
Bečirovič po sodniški odločitvi.

Fight Card WFC11: Bash at the Beach

1. borba, MMA 3 × 5 minut:
Gregor Herb (Nemčija) – Dragan Tešanović (Srbija)
Tešanović je borbo dobil po sodniški odločitvi.

 2. borba, MMA 3 × 5 minut:
Antun Račić (Hrvaška) – Lemmy Krušič (Slovenija)
Račić je borbo dobil z davljenjem v prvi rundi.

3. borba, MMA 3 × 5 minut:
Tamerlan Burujev (Čečenija) – Edvin Ramdedović (Slovenija)
Burujev je borbo dobil z nokavtom v drugi rundi.

4. borba, MMA 3 × 5 minut:
Nenad Sančić (Hrvaška) – Bor Bratovž (Slovenija)
Bratovž je borbo dobil z davljenjem v prvi rundi.

5. borba, K-1 3 x 3 minute:
Mesud Selimović (Bosna in Hercegovina) – Miran Fabjan (Slovenija)
Fabjan je borbo dobil s tehničnim nokavtom po prvi rundi.

6. borba, MMA 3 × 5 minut:
Andre Fyeet (Nizozemska) – Aleksandar Radosavljević (Srbija)
Radosavljević je borbo dobil s tehničnim nokavtom v prvi rundi.

7. borba, K-1 3 x 3 minute:
Igor Jurković (Hrvaška) – Muamer Tufekčić (Bosna in Hercegovina)
Jurković je dvoboj dobil po točkah.

8. borba, MMA 3 × 5 minut:
Ben Smith (Anglija) – Nandor Guelmino (Avstrija)
Guelmino je dvoboj dobil z davljenjemv prvi rundi.

9. borba, K-1 3 x 3 minute:
Grigor Aschugbabjan (Armenija) – Jasmin Bečirović (Slovenija)
Bečirovič je dvoboj dobil po točkah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.