Šport
25 ogledov

Fabjanova pritekla 11. mesto

Vesna Fabjan in njene kolegice so končale s 15. mestom (Foto: www.alesfevzer.com www.alesfevzer.com
Kikkan Randall je zmagovalka prostega sprinta, nekdaj paradne discipline Petre Majdič, za svetovni pokal v smučarskem teku v Davosu. Vesna Fabjan je pritekla 11. mesto.

Ameriška smučarska tekačica Kikkan Randall (3:02,4) je zmagovalka prostega sprinta za svetovni pokal v Davosu. Drugo mesto je osvojila Rusinja Natalija Matvejeva (+1,7), tretja pa je bila Norvežanka Maiken Caspersen Falla (+1,7). Edina Slovenka, ki se je prebila v polfinale, je bila Vesna Fabjan, ki je bila na koncu enajsta.

V četrtfinalu sta nastopili še Alenka Čebašek (19. mesto) in Katja Višnar (21.), ki pa sta bili prepočasni za preboj med najboljših 12, Barbara Jezeršek pa se je z 38. časom poslovila v kvalifikacijah. V moški konkurenci brez slovenskega zastopstva je zmagal Rus Aleksej Petuhov (2:41,7) pred Švedoma Teodorjem Petersonom (+0,3) in Emilom Joenssonom (+0,4). Prihodnji konec tedna bo tekmo svetovnega pokala gostila Rogla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.