Šport
11 ogledov

Fak in Bauer pridobila 12 mest

Jakov Fak se je po posvetovanju z zdravniki raje odločil za kariero kot le eno v Nik Rovan
Slovenska moška biatlonska reprezentanca v sestavi Janez Marič, Klemen Bauer, Vasja Rupnik in Jakov Fak je na štafetni tekmi svetovnega pokala v Hochfilznu (4x7,5 km) osvojila enajsto mesto. Natopilo je 25 ekip.

Slovenci so na strelišču trikrat zgrešili, še enajstkrat pa so dodatno polnili puško (+3:17,8). Klemen Bauer in Jakov Fak sta po slabem začetku pridobila dvanajst mest in Slovenijo popeljala do solidnega 11. mesta. Zmagali so Norvežani (1:14:52,9/1+7), pred Rusi (+13,9/0+5) in Francozi (+31,0/0+6).

Za Norvežane so tekli Rune Brattsveen, Lars Berger, Emil Hegle Svendsen in Tarjei Boe, za Ruse Anton Šipulin, Andrej Makovejev, Jevgenij Ustjugov in Dimitrij Mališko, za Francoze pa Vincent Jay, Simon Fourcade, Alexis Boeuf in Martin Fourcade.

Slovensko štafeto je na progo popeljal rahlo oboleli Marič. Blejec z domovanjem v Bohinju je držal slovensko četverico na sedmem mestu. Po prvem streljanju, kjer je brez popravka zadel vseh pet tarč, se mu je ponesrečilo v položaju stoje. Kljub trem dodatnim uporabljenim nabojem je moral še dvakrat obkrožiti kazenski krog in Bauerju je predal kot 22.

Od Mariča je štafeto prevzel Bauer, ki je najverjetneje opravil enega svojih najboljših štafetnih nastopov. Za podrtje desetih tarč je porabil le en dodaten naboj in Slovenijo spet popeljal v boj za višja mesta. Za tretjo predajo sta trenerja Velepec in Kos izbrala Rupnika, ki je štafeto prevzel dvanajsti. Že po položaju leže je moral v kazenski krog, v položaju stoje pa je porabil še dva dodatna naboja za pokritje vseh tarč. Svoj del posla je zaključil na 13. mestu.

Kot zadnji mož slovenske štafetne postave se je postavil v smučino Fak. Trenerja sta mu zaupala najzahtevnejšo nalogo, saj je moral poskrbeti za napredovanje in čim boljšo uvrstitev v cilju. Čeprav so si konkurenti pred njim nabrali že lepo prednost, je na progi in na strelišču reševal situacijo, kolikor se jo je še dalo rešiti. Le položaj leže je zahteval dva popravljalna strela in do cilja mu je uspelo prehiteti italijanskega in bolgarskega predstavnika ter Sloveniji priboriti 11. mesto.

Štafeta, moški (4x7,5 km), izidi:
1. Norveška 1:14:52,9/1+7
2. Rusija + 13,9/0+5
3. Francija 31,0/0+6
4. Švedska 43,7/0+7
5. Avstrija 58,9/0+5
...
11. Slovenija 3:17,8/3+11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.