Šport
38 ogledov

Fak Slovenec? Ne, Hrvat!

Jakov Fak Hrvat ZDF ZDF
Slovenske športnike pogosto zamenjujejo s Slovaki (nazadnje Tima Matavža). Tokrat pa so na nemški državni televiziji ZDF očitno pozabili, da je novopečeni svetovni prvak na 20 kilometrov individualno Jakov Fak hrvaško državljanstvo zamenjal za slovensko.

Nemška državna televizija ZDF, ki zelo podrobno spremlja boje na svetovnem prvenstvu v bitalonu v Ruhpoldingu, si je privoščila nedopustno napako. Na njihovi spletni strani se je namreč poleg imena Jakova Faka po veliki zmagi na individualni preizkušnji na 20 kilometrov pojavila hrvaška zastava! Odlični biatlonec iz Mrkopolja tako očitno ne more pobegniti svojim hrvaškim koreninam. Pregovorno zelo natančni Nemci pa so na veliko začudenje očitno pozabili, da se je Fak pred začetkom sezone 2010/2011 kljub nasprotovanju Hrvaške biatlonske zveze odločil prestopiti na slovensko stran. Spomnimo, da so se takrat sprožale velike polemike, ali je prav, da Fak hrvaško državljanstvo zamenja za slovensko.

Fak je sicer v torek v Ruhpoldingu osvojil že svojo četrto kolajno na velikih tekmovanjih in že drugo na Bavarskem. Na 20 kilometrov posamično je zgrešil le enkrat in celotni biatlonski eliti odčital lekcijo, medtem ko se je prve kolajne na tokratnem prvenstvu veselil že v mešanih štafetah, kjer se je skupaj s kolegom (Klemen Bauer) in kolegicama (Andreja Mali in Teja Gregorin) iz reprezentance veselil srebrnega odličja. Svojo prvo kolajno na velikih tekmovanjih je osvojil leta 2009 še pod hrvaško zastavo, ko je bil bronast na svetovnem prvenstvu v Pjeongčangu, leto kasneje pa je na olimpijskih igrah v Vancouvru v sprintu na 10 kilometrov s tretjim mestom osvojil prvo hrvaško olimpijsko kolajno v biatlonu.

Komentarjev 3
  • Darko 08:58 07.marec 2012.

    ma a res, zic dej poslušaj malo vaše komentatorje na HRT, da se te odpele kakšne buče prodajajo

  • zic 08:49 07.marec 2012.

    seveda, zdaj ko so zmage boste hotli, da je slovenec, ko bodo pa porazi bo pa kr hrvat....tkole se obnašajo slovenci do športnikov, ko so zmage trepljanje in orgazmiranje, drugače pa slovence absolutno ne zanima kako ta športnik živi, koliko ...prikaži več zasluži, fouš so vsakega eura, ki naj bi ga športnik dobil, za slovence je najboljše, da vsak tekmuje zastonj!!!

  • vladek 08:40 07.marec 2012.

    Tole je res napaka,samo Fak je Hrvat s Slovenskim državljanstvom.Fak ima dvojno državljanstvo.