Šport
37 ogledov

Fak zatajil na zadnjem streljanju - Slovenija šesta

Francija biatlon mešana štafeta Fourcade Bescond Chevalier EPA
Slovenska mešana štafeta je na uvodu v sezono, v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak osvojila šesto mesto, potem ko je bila pred zadnjim streljanjem v igri za zmago. Slavili so Francozi pred Norvežani in Nemci.

Sezona biatlonskega svetovnega pokala se je tradicionalno začela z mešano štafeto. V ciljnem finišu so jo dobili Francozi pred Norvežani in Nemci, Slovenija je končala na šestem mestu, potem ko je na zadnjem streljanju Jakov Fak zgrešil štiri zaporedne strele v stoječem položaju. Končno zmago je francoski reprezentanci priboril Martin Fourcade.

Za Slovenijo je začela Andreja Mali in s skupno tremi popravami predala kot 13. Teja Gregorin je odlično opravila z obema strelskima nastopoma in po dobrem teku prišla na osmo mesto, vse skupaj je nadgradil Klemen Bauer, ki je leže potreboval dve popravi, stoje pa je hitro pokril vse tarče in prišel celo do prvega mesta.

Fak je na prvem streljanju enkrat popravljal, v predzadnjem krogu pa je bilo v igri za zmago še šest reprezentanc. Biatlonec iz Mrkopalja je na zadnjem streljanju zgrešil prve štiri strele, moral v kazenski krog in izpadel iz boja za vrh, v ciljnem sprintu pa je bil najmočnejši lanski zmagovalec svetovnega pokala Fourcade.

Velepec: "Nekaj rož in denarja"

"Šesto mesto je zelo dobro, če ne celo odlično za nas. Zaostanek je bil majhen, konkurenca je taka, da je 12, 13 ekip sposobnih priti na stopničke. Mislim, da moramo biti zadovoljni s tem, saj smo bili do zadnjega Jakovovega strelskega nastopa v igri za vrh," je nastop slovenske štafete za STA sprva pokomentiral šef reprezentance Uroš Velepec.

"Punci sta naredili svoje. Malijeva ni pridelala veliko zaostanka, Gregorinova ga je še zmanjšala, Klemen je fantastično nastopil, Jakov je v streljanju leže opravil lepo, v stoje pa ... Mogoče je malce preveč spustil ritem, na strelišču potem ni bil v pravem tekmovalnem stanju in je zgrešil. Ni ne prvi ne zadnji, ki sem mu je to zgodilo. Kljub vsemu je v zadnjem delu spet tekel odlično, prišel do šestega mesta, kar za nas pomeni nekaj rož in tudi nekaj denarja," je še povedal Velepec, ki je opozoril tudi na vpliv vetra, ki je menjaval smer in tako številne biatlonce in biatlonke prisilil k popravam na strelišču.

Mešana štafeta (2 x 6 + 2 x 7,5 km), izidi:

1. Francija 1:15:05,5 (0 + 11)
(Bescond, Chevalier, S. Fourcade, M. Fourcade)
2. Norveška + 0:00,2 (1 + 11)
(Solemdal, Eckhoff, Christiansen, Birkeland)
3. Nemčija 0:00,2 (0 + 9)
(Hildebrand, Preuss, Peiffer, Schempp) 
4. Ukrajina 0:31,6 (0 + 14)
5. Italija 0:45,2 (2 + 9)
6. Slovenija 0:45,5 (1 + 9)
(Mali, Gregorin, Bauer, Fak)
7. ZDA 0:48,6 (0 + 10)
8. Avstrija 0:50,4 (1 + 9)
9. Češka 0:53,9 (0 + 13)
10. Švedska 0:55,0 (0 + 8)
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.