Šport
24 ogledov

Faraoni Slovence poslali domov

Žurnal24 main
Moška mladinska reprezentanca Slovenije je v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Grčiji izgubila z Egiptom z 21:26 (10:12). Namesto boja za kolajne slovenske mladince čaka igranje v skupini od 5. do 8. mesta. Prvo tekmo bodo Slovenci odigrali v sredo proti Franciji.

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je izgubila četrtfinalno srečanje proti Egiptu in tako ostala izven boja za kolajne. Slovenci so solidno odigrali prvih 15. minut srečanja, nato pa Egipčanom dovolili, da so s štirimi zaporednimi zadetki prišli do prednosti. Slovenci so do polčasa zaostanek znižali na -2, tako da je praktično vse še ostalo odprto.

Na začetku nadaljevanja je sledil popoln mrk Slovencev, ki so vse do 45. minute dosegli le dva zadetka, medtem ko so jih Egipčani kar 10 (22:12). Našim rokometašem v tem času praktično ni uspevalo prav nič in tekma je bila tako rekoč že odločena. Varovanci Slavka Iveziča so se v zaključku sicer približali na štiri zadetke zaostanka, imeli dve priložnosti za -3, a za kaj več je zmanjkalo časa, tako da so morali ob zadnjem sodnikovem žvižgu Egipčanom seči v roke in jim čestitati za zasluženo zmago. Slovenci se bodo tako že v sredo z ekipo Francije, ki je v torek izgubila z Nemčijo, borili za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

Mladinsko svetovno prvenstvo, četrtfinale:

Egipt : Slovenija 26:22 (12:10)
Hišam 6, Hosam 5; Nosan 5, Zarabec 4 (1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.