Šport
10 ogledov

Mladinci po trilerju med osem na svetu

Slavko Ivezič ima o svojem selektorjevanju mešane občutke. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je prebila v četrtfinale mladinskega svetovnega prvenstva v Grčiji, potem ko je v osmini finala v Solunu po dveh podaljških premagala Katar z 38:35.

Mladi slovenski rokometaši do 21 let so se na mladinskem svetovnem prvenstvu v Grčiji uvrstili v četrtfinale. V osmini finala so po pravem trilerju in dveh podaljških premagali Katar z 38:35.

Slovenci so pogumo začeli srečanje in hitro povedli z 8:4, v 16. minuti pa vodili že s 16:11. Prednsot je Slovence uspavala, saj so Katarci po delnem izidu 8:2 povedli z 19:18. Vse do konca rednega dela srečanja sta bili moštvi izenačeni, Katarci pa so prav ob izteku rednega dela izsilili sedemetrovko za izenačenje in podaljšek (29:29).

Ker tudi po prvem podaljšku, ki se je končal z izidom 32:32, zmagovalec ni bil znan, je sledilo novih 10 minut, v katerem pa sta vso odgovornost nase prevzela Zarabec z dvema ter Medved, ki je zadel zadnje tri gole za Slovenijo. Najboljši strelec pri Sloveniji je bil Marguč z devetimi goli, Taletović je zbral 20 obramb. Slovenski selektor Slavko Ivezič s prikazano igro varovancev na tem srečanju ne more biti zadovoljen, saj so le ti napravili bistveno preveč napak tako v igri v obrambi kakor tudi v napadu.

V ponedeljek je za Slovenijo na prvenstvu tekem prost dan, ki ga bodo naši rokometni upi izkoristili za pripravo na četrtfinalnega nasprotnika, zmagovalca tekme med Egiptom in Portugalsko.


Foto: Slovenija se bo v četrtfinalu pomerila z zmagovalcem dvoboja Egipt - Portugalska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.