Šport
3057 ogledov

Federer čakal pet let, da je lahko izpolnil to obljubo

roger federer Profimedia
Švicarski teniški as se je znova izkazal.

Roger Federer je s svojim pokroviteljem Barillo poskrbel za lepo promocijsko akcijo in pri tem izpolnil željo mlademu teniškemu igralcu. Z njim se je sloviti Švicar sicer prvič srečal pred petimi leti, ko ga je Izyan Ahmad na 'posebni' novinarski konferenci zaprosil, če bi lahko igral še osem, devet let in bil tako še v konkurenci, ko bi mladi Američan zaigral med profesionalci.

Federer je takrat obljubil, da se bo z njim pomeril, zdaj pa je obljubo tudi držal. In to na izjemen način. Mladi Zizou se je namreč udeležil turnirja v Zürichu, kjer je iz koraka v korak doživljal presenečenja. Najprej so ga povabili za mizo, nato se je fotografiral z 'oboževalko', kasneje pa so ga pričakali še glasni navijači. Ahmad ni mogel verjeti, kaj se dogaja. "To je najboljši dan v mojem življenju," je komentiral že med dogajanjem.

A za konec je prišel še največji šok. Na igrišče je namreč stopil Federer, Zizou pa se je nato pomeril z njim.

"Eden največjih privilegijev, ki mi jih je ponudil ta šport, so takšni trenutki. Zizou, vse najboljše in še naprej trdo treniraj," je na twitterju o srečanju zapisal Federer in pripisal, da vedno izpolni svoje obljube.

Največji proizvajalec testenin na svetu se je sicer v sodelovanju s švicarskim asom izkazal s podobnimi akcijami že tudi v preteklosti.

Med epidemijo koronavirusa, ko je v Italiji življenje povsem zamrlo, sta deklici Carola in Vittoria objavili video, na njem sta igrali tenis na strehah dveh zgradb, žogico sta si podajali preko ulice. Tudi takrat je sledil nenapovedani obisk Federerja, nekaj odigranih udarcev, dekleti pa sta med drugim dobili tudi povabilo na na teniški poletni kamp, ki je potekal pod okriljem Rafaela Nadala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.