Šport
5243 ogledov

Škandal v svetu tenisa! Eni največjih zvezdnic prepovedali vstop v državo

Viktorija Azarenka Profimedia
Viktoriji Azarenki so zavrnili vizum za Kanado, a razlog naj ne bi bil povezan z njeno narodnostjo, ali obveznim cepljenjem.

Belorusinja Viktorija Azarenka, nekdanja prva igralka sveta, je sporočila, da so ji kanadske oblasti zavrnile vizum za nastop na turnirju WTA 1000 v Torontu (od 8. do 14. avgusta). Kanadčani so pozneje zatrdili, da zavrnitev nima povezave z igralkino nacionalnostjo, ampak zaradi zamude pri pridobitvi in obdelavi zdravstvenega kartona.

"Kanadski tenis potrjuje, da Viktorija Azarenka ni mogla pravočasno pridobiti vizuma za udeležbo. Zveza je aktivno delala na tej zahtevi z igralko in njeno ekipo več tednov, naredila vse, kar je bilo v njeni moči, a na žalost se je izkazalo, da je bil čas obdelave predolg," so Kanadčani zapisali v izjavi.

"Res sem žalostna, da izpuščam enega mojih najljubših turnirjev. Uživam igrati v Kanadi, kjer so navijači resnično odlični, obenem pa sem si tu ustvarila mnoga prijateljstva," je pred tem na Twitterju sporočila 33-letna, trenutno 20. igralka sveta, ki je v Torontu trikrat prišla do polfinala. V ponedeljek bi se morala v prvem krogu pomeriti s Švicarko Belindo Bencic, 13. igralko sveta, če bi obe v prvem krogu zmagali, pa nato s povratnico Sereno Williams.

Nekdanja najboljša igralka sveta je še dodala, da bo zagotovo nastopila že na naslednjem WTA 1000 turnirju v Cincinnatiju, ki je na sporedu sredi avgusta.

Prepoved nastopa Azarenki je sicer dvignila veliko prahu, ker so mnogi nemudoma pomislili, da je razlog prepovedi njena narodnost. Zaradi ruske invazije v Ukrajini od februarja dalje ruski in beloruski teniški igralci sicer smejo nastopati, a zgolj kot nevtralni igralci, brez državnih simbolov, medtem ko so se nekateri turnirji, med njimi tudi Wimbledon, odločili, da jim prepovejo nastop.

Komentarjev 4
  • Avatar pantani
    pantani 07:08 09.avgust 2022.

    Včeraj je v bombnem oziroma raketnem napadu izraelskih vojaških sil, umrlo 32 palestinskih civilistov. Od tega 6 otrok. Otroci niso čisto nič krivi. Čisto nič. Bo mednarodna skupnost obsodila to zavržno in gnusno dejanje? Bodo izraelski športniki izključeni z mednarodnih ...prikaži večh tekmovanj? Se bodo v knjižnicah s polic umikale knjige izraelskih avtorjev? Bodo proti Izraelu uvedene sankcije? Seveda ne. Sankcije in kazni so rezervirane le za Ruse, kajne? Na bruhanje mi gre ob tej hipokriziji.

  • asmas1965 18:02 08.avgust 2022.

    kaj se sploh spreneveda,saj točno ve iz katere države prihaja in da je predsednik njene domovine poznan kot zločinec proti svojemu narodu.Če nebi bila iz njegove"kvote"sploh nebi dobila izstopnega vizuma

  • ico8 16:52 08.avgust 2022.

    Naj pocaka, da bo WTA turnir v Beoooogradu!!!

Sorodne novice