Šport
752 ogledov

Dobra novica glede Serene, slaba glede Đokovića

Novak Đoković Profimedia
Serena Williams se bo na igrišča vrnila v Cincinnatiju, medtem ko je udeležba Novaka Đokovića na turnirjih v ZDA za zdaj malo verjetna.

Prva zvezdnica svetovnega tenisa Serena Williams bo v okviru priprav za morebitni nastop na odprtem prvenstvu ZDA igrala naslednji mesec na turnirju v Cincinnatiju, so danes potrdili organizatorji.

V moškem žrebu je tudi wimbledonski zmagovalec Novak Đoković, vendar če Srb ne bo spremenil stališča glede cepljenja proti covidu-19, ne bo smel igrati.

Zmagovalka 23 turnirjev za veliki slam, ki je minuli teden potrdila tudi nastop v Torontu, bo priprave na US Open nadaljevala v Cincyju.

Williamsova, ki je turnir v Ohiu osvojila v letih 2014 in 2015, bo nastopila zahvaljujoč zaščiteni uvrstitvi na svetovni lestvici. Nekdanja številka 1 na svetu, ki je svoj edini dvoboj leta odigrala v Wimbledonu minuli mesec ter izgubila v prvem krogu, se bolj resno pripravlja za grand slam v New Yorku.

Serena Williams | Avtor: Epa Epa

Poleg 41-letne ameriške zvezdnice bodo od 13. do 21. avgusta v Cincinnatiju nastopile še prva igralka sveta Poljakinja Iga Swiatek ter nekdanje zmagovalke, med njimi Belorusinja Viktorija Azarenka, Američanka Madison Keys, Španka Garbine Muguruza in Čehinja Karolina Pliškova.

Na seznamu sta tudi zadnja zmagovalka Wimbledona Kazahstanka Jelena Ribakina ter štirikratna zmagovalka grand slamov Japonka Naomi Osaka.

V moškem delu turnirja je v žrebu tudi srbski zvezdnik Đoković, vendar ima za zdaj rdečo luč za nastop, saj se ne želi cepiti proti koronski okužbi. Ta čas pravila v ZDA prepovedujejo necepljenim tujim osebam vstop v državo, Đoković pa je že večkrat poudaril, da svojega stališča glede cepljenja ne bo spreminjal.

V začetku meseca je potrdil, da bržkone ne bo igral na OP ZDA, če ne bodo v državi spremenili vstopnih pravil. "Rad bi igral na OP ZDA, vendar tudi če mi ne bo uspelo, to še ne pomeni konec sveta. Tudi ne bo prvi grand slam, ki sem ga moral odpovedati," je dejal Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice