Šport
254 ogledov

Federer član sila ekskluzivnega kluba

Roger Federer Epa
Švicar Roger Federer je postavil nov mejnik v težko ponovljivi karieri.

V Dubaju je Roger Federer osvojil stoti turnir v življenju. V finalu je premagal 20-letnega Grka Stefanosa Tsitsipasa s 6:4 in 6:4. 37-letni Federer je tako postal šele drugi tenisač v zgodovini s trimestnim številom osvojenih turnirjev. Več od njega jih ima le Američan Jimmy Connors, ki je od leta 1972 do 1989 osvojil 109 turnirjev.

Rafael Nadal Provokator Šport Rafa znorel nad nasprotnikom: "Ne spoštuje nikogar, niti sebe!"

Za Federerja, ki je nastopil v 152. finalu v karieri, je bila to osma zmaga na 2,7 milijona dolarjev vrednem turnirju v Združenih arabskih emiratih.

"Uresničil sem sanje. Lepo je zmagati tu v Dubaju. To je moja osma zmaga tukaj, kar je hkrati moja srečna številka, ob tem pa jubilejna stota. Hvala vsem, ki ste mi pomagali do tega dosežka," je povedal Švicar.

Federer, ki je svojo prvo turnirsko zmago zabeležil 2001 v Milanu, se je Tsitsipasu oddolžil za poraz v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije. Hkrati pa Dubaj zadovoljen zapušča tudi mladi Grk, ki je prejšnji teden osvojil turnir v Marseillu. Prvič v karieri bo uvrščen med prvih deset igralcev na svetu, hkrati pa bo tudi najmlajši med temi desetimi najboljšimi.

ATP Dubaj, finale:

Roger Federer (Švi/2) - Stefanos Tsitsipas (Grč/5) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.