Šport
3544 ogledov

Rafa znorel nad nasprotnikom: "Ne spoštuje nikogar, niti sebe!"

Rafael Nadal Epa
Kontroverzni Nick Kyrgios je premagal legendarnega Rafaela Nadala, ki je po dvoboju udaril po Avstralcu zaradi njegovega obnašanja.

Rafael Nadal je v osmini finala Acapulca izgubil proti 72. igralcu sveta, Nicku Kyrgiosu. Dvoboj je trajal več kot tri ure. Nadal, prvi nosilec turnirja, je dobil prvi set s 6:3, nato pa izgubil naslednja dva v tie-breaku s 6:7 (2) in 6:7 (6).

Po izgubljenem prvem nizu je Kyrgios poklical zdravnika ter mu povedal, da se ne počuti dobro, da mu je vse skupaj muka, vendar bo vseeno nadaljeval z igro, saj bodo drugače mediji vse skupaj ponovno napihnili. Na igrišče se je nato vrnil kot popolnoma drug igralec ter dobil naslednji niz.

Lahyani OP ZDA Šport Sodnik prosil igralca, naj se bolj potrudi

Nadal, ki se je znašel v težavah, je začel izgubljati živce, prosil je gledalce, naj se umirijo ter stišajo, pri tem pa mu je "pomagal" tudi Avstralec, ki se je začel dreti na tribuno, naj utihnejo, kar je še dodatno razgrelo gledalce.

Med drugim in tretjim nizom je Kyrgios ponovno zahteval zdravniško pomoč, tokrat zaradi bolečin v hrbtu. Ponovno se je vrnil, v šesti igri rešil kar šest žogic za odvzem servisa in na koncu vzel niz ter zmago.

Kyrgios je zmago proslavil tako, da se je vrgel na tla, nato se je vstal, udarjal po zraku, čestital nasprotniku in sodniku, nato pa postavil roki za ušesa ter s tem navijačem nakazal, naj bodo še glasnejši. Navijači so ga "nagradili" s salvo žvižgov.

"Je zelo talentiran. Lahko bi osvajal Grand Slame ter se boril za pozicije v vrhu, toda z razlogom je tu, kjer je. Nima spoštovanja do gledalcev, nasprotnikov ter niti do sebe," je bil po dvoboju jezen na nasprotnika Rafael Nadal.

Kontroverzni Avstralec pa mu je hitro odgovoril: "Drugačen sem, Rafa je drugačen, on naj se skoncentrira na to, kar njemu manjka. Ne ve za pot po kateri sem prišel, ne ve ničesar o meni, tako da ga ne bom poslušal. To je način, na katerega igram."

Komentarjev 1
  • jakec1575 08:42 01.marec 2019.

    Še en Zlatan Ibra. Še v faco mu je podoben.

Sorodne novice