Šport
399 ogledov

Znan še drugi moški finalist, podeljen en pokal

Novak Đoković Epa
Na prvem grand slamu sezone smo v petek dobili nasprotnika Rafaela Nadala v moškem finalu in končni zmagovalki v konkurenci ženskih dvojic.

Najboljši teniški igralec sveta Srb Novak Đoković je drugi finalist odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V polfinalu je Đoković premagal Francoza Lucasa Pouilla s 6:0, 6:2 in 6:2. V nedeljskem finalu se bo pomeril s Špancem Rafaelom Nadalom.

Đoković je za današnjo zmago potreboval le eno uro in 23 minut. Dominanten je bil celoten dvoboj. V prvem nizu je napravil le eno neizsiljeno napako, prvi servis je imel 90-odstoten. Pouille, 31. igralec sveta, je v drugem nizu pokazal boljšo predstavo, a vseeno ni mogel ogroziti Srba, ki je udarjal zelo natančno, posebej dober je bil s forehandi. Ko je v tretjem nizu Đoković povedel s 3:1, se je Francoz sprijaznil s svojo usodo.

Srb je po dvoboju priznal, da je v Melbournu danes bržčas odigral "eno najboljših partij na igriščih v Avstraliji". "Vse se je izšlo, natanko tako kot sem si zamislil. Še bolje je bilo," je v intervjuju na igrišču povedal Đoković. "Dvoboj je bil za Lucasa težek. Toda za njim je izvrsten turnir, želim me vse najboljše v nadaljevanju sezone," je dodal.

Obračun med prvim in drugim igralcem sveta, Đokovićem in Nadalom, bo njun 53. v karieri in osmi v finalu turnirjev za grand slam. Nadal v zmagah vodi s 4:3. Leta 2012 sta Srb in Španec odigrala najdaljši finale OP Avstralije - trajal je pet ur in 53 minut.

Nadal bi v primeru zmage postal prvi igralec v odprti eri s po dvema zmagama na vseh turnirjih za grand slam. Če pa bo zmago slavil Đoković, bo avstralsko krono osvojil sedmič, s tem bo za seboj pustil Rogerja Federerja in Roya Emersona, ki imata doslej na peti celini po šest naslovov.

Rafael Nadal bo v finalu lovil 18. naslov na turnirjih za veliki slam v karieri, Novak Đoković pa 15.

OP Avstralije Šport Nadal odčital lekcijo mlademu pretendentu

Stosurjeva in Zhengova do naslova

Samantha Stosur Shuai Zheng | Avtor: Epa Epa

Lokalna teniška junakinja Samantha Stosur je v paru s Kitajko Zhang Shuai osvojila OP Avstralije v Melbournu med ženskimi dvojicami. V finalu je avstralsko - kitajska naveza s 6:3 in 6:4 premagala lanski zmagovalki in drugi nosilki, Madžarko Timeo Babos in Francozinjo Kristino Mladenović. 

Za 34-letno Stosurjevo je to tretji grand slam naslov v dvojicah po uspehih z Liso Raymond na OP ZDA 2005 ter OP Francije 2006, leta 2011 pa je Avstralka osvojila tudi OP ZDA med posameznicami, ko je v finalu premagala ameriško zvezdnico Sereno Williams. Za njeno partnerko na tekmovanju Zhangovo pa je to prvi naslov na turnirjih velike četverice.

Zmagovalki sta prejeli približno 470.000 evrov denarne nagrade, preveč slabe volje ne moreta biti niti poraženki v finalu, ki sta prejeli polovico tega zneska.

naomi osaka OP Avstralije Šport Kvitova in Osaka za lovoriko in prvo mesto na lestvici WTA

OP Avstralije, polfinale (M):

Novak Đoković (Srb/1) - Lucas Pouille (Fra/28) 6:0, 6:2, 6:2
Rafael Nadal (Špa/2) - Stefanos Cicipas (Grč/14) 6:2, 6:4, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice