Šport
159 ogledov

Sanjski razplet za Cicipasa in Kvitovo, Nadal neusmiljen

Stefanos Cicipas Epa
Na prvem grand slamu sezone smo dobili prva polfinalista in prvi polfinalistki v posamični konkurenci.

Mladi grški teniški zvezdnik Stefanos Cicipas, ki je v osmini finala izločil branilca naslova Švicarja Rogerja Federerja, se je na odprtem prvenstvu Avstralije prebil do svojega prvega polfinala na turnirjih velike četverice. Dvajsetletnik, sicer 15. igralec sveta, je v četrtfinalu s 7:5, 4:6, 6:4 in 7:6(2) premagal Španca Roberta Bautisto Aguta. Cicipas, ki je postal najmlajši polfinalist grand slama po Srbu Novaku Đokoviću na OP ZDA leta 2007, se bo v polfinalu pomeril s 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za veliki slam Špancem Rafaelom Nadalom.

OP Avstralije Šport Teniški igralec izgubil živce po sporni odločitvi sodnika

"Kdorkoli bo moj tekmec, pripravljen sem tudi na tisto bitko," je samozavesten Grk, ki je po zmagi priznal, da se mu zdi kot pravljica. "Kot da nastopam v pravljici s srečnim koncem," je dejal 14. nosilec v pogovoru po dvoboju: "Živim svoje sanje, uživam v sadovih trdega dela. Vesel sem, da zmaga nad Federerjem ni bila osamljena, kar kaže, da se ni zgodila naključno."

Španski zvezdnik Rafael Nadal je v četrtfinalu premagal Američana Francesa Tiafoeja s 6:3, 6:4 in 6:2. Španec na odprtem prvenstvu Avstralije še ni izgubil niza. "Zelo sem vesel, posebej zaradi vseh stvari, ki sem jih dal čez. Vsako jutro se zbudim z enakim ciljem, da sem vedno boljši igralec," je med drugim po dvoboju povedal Nadal, o naslednjem nasprotniku pa je dejal, da bo obračun zagotovo zanimiv, veseli pa ga, da se proti svetovnemu vrhu prebijajo novi, mladi igralci.

Katarina Srebotnik OP Avstralije OP Avstralije Šport Slovenki obstali v četrtfinalu

Petra Kvitova | Avtor: Epa Epa

Osma nosilka Čehinja Petra Kvitova pa je gladko s 6:1 in 6:4 premagala domačo junakinjo, Ash Barty. Kvitova je hitro povedla s 3:0 in se ni več ozirala nazaj. V drugem nizu je sicer Bartyjeva nekajkrat potisnila do izenačenja v točkah, a dvakratna zmagovalka Wimbledona se je z nekaj izjemnimi začetnimi udarci hitro rešila iz manjše zagate.

Kvitova, ki je leta 2016 preživela napad z nožem, ko ji je vlomilec hudo porezal roko, je v solzah pospremila preboj med najboljše štiri igralke letošnjega Australian Opna. "Hvala vsem, po vseh težavah si res nisem mislila, da se bom vrnila in še kdaj lahko igrala z najboljšimi na tem čudovitem stadionu. To je res lepo," je dejala 28-letna levičarka, ki jo je vlomilec leta 2016 napadel na domu na Češkem. Kvitova je potrebovala več operacij, potem ko ji je vlomilec porezal igralno roko, pri čemer ji je povzročil stalno poškodbo živčevja, a letos ji uspeva eden od najboljših zmagovitih nizov kariere. Nanizala je namreč deset zaporednih zmag, ter brez izgubljenega niza osvojila turnir v Sydneyju in se uvrstila v polfinale OP Avstralije.

V polfinalu se bo Kvitova pomerila z Američanko Danielle Collins, 35. igralko z lestvice WTA, ki je pripravila eno večjih presenečenj turnirja. 25-letnica, ki pred tem nikoli še ni dobila niti enega dvoboja na katerem koli od turnirjev velike četverice, bo tako prvič v karieri zaigrala kar med najboljšo četverico igralk.  Američanka je pripravila veliko presenečenje in v četrtfinalu po nizu zaostanka na koncu z 2:6, 7:5, 6:1 ugnala Rusinjo Anastazijo Pavljučenko ter si priigrala prvi polfinale v karieri. Na poti do polfinala je presenetila tudi drugo nosilko, Nemko Angelique Kerber. "Danes sem prvič igrala na igrišču Roda Laverja. Nikoli nisem tu niti trenirala. To je bila zame res nepozabna izkušnja. Uživam v njej," je dejala Collinsova.

OP Avstralije (poamično), četrtfinale:

MOŠKI:
Novak Đoković (Srb/1) - Kei Nishikori (Jap/8)
Miloš Raonić (Kan/16) - Lucas Pouille (Fra/28)
Stefanos Cicipas (Grč/14) - Roberto Bautista Agut (Špa/22) 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2)
Rafael Nadal (Špa/2) - Frances Tiafoe (ZDA) 6:3, 6:4, 6:2

ŽENSKE:
Karolina Pliškova (Češ/7) - Serena Williams (ZDA/16)
Naomi Osaka (Jap/4) - Elina Svitolina (Ukr/6)
Petra Kvitova (Češ/8) - Ashleigh Barty (Avs/15) 6:1, 6:4
Danielle Collins (ZDA) - Anastazija Pavljučenko (Rus) 2:6, 7:5, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice