Šport
1448 ogledov

Teniški igralec izgubil živce po sporni odločitvi sodnika

Epa
Ob odločilnih točkah ponorel zaradi sodnikove odločitve.

Španski teniški igralec Pablo Carreno Busta je proti Japoncu Keiju Nishikoriji vodil z 2:0 v nizih, vendar na koncu dvoboj izgubil. Odločilni niz se je zavlekel v tie-beak, v njem pa je Španec že vodil z 8:5, a nato po odločitvi sodnika povsem izgubil živce in zbranost ter naposled končal kot poraženec.
Busta se je ob omenjeni točki branil, sodniki pa so odločili, da je žogica padla v avt. Busta je zahteval pregled posnetka, ki je pokazal, da ima Španec prav, a glavni sodnik ni spremenil odločitve in tako ni ponovil točke. Sporna sodniška presoja je vplivala na nadaljevanje dvoboja. Japonec je najprej izenačil, dvoboj pa se je končal z dvema napakama Buste. 

Triindvajseti igralec sveta je po dvoboju čestital Nishikoriju, nato pa odšel do svoje klopi, pograbil torbo in jo vrgel na sredino igrišča ter začel kričati. Njegovo vedenje ni bilo všeč gledalcem, a se Busta ni mogel pomiriti. Japonec Nishikori, ki je zmagal s 6:7 (8), 4:6, 7:6 (4), 6:4 in 7-6 (8), se bo v četrtfinalu pomeril z Novakom Đokovićem.

Prvi teniški igralec sveta je v osmini finala izločil Rusa Danila Medvedjeva s 6:4, 6:7 (5), 6:2 in 6:3. Dvoboj je trajal tri ure in 15 minut, samo drugi niz eno uro in 11 minut. V zaključku četrtega niza je Medvedjev ob nekaj slabih udarcih nejevoljno zalučal lopar v tla, vidno utrujeni Đoković pa je dvoboj izkušeno pripeljal do konca. Na servis Rusa je zapravil dve zaključni žogici, tretjo je izkoristil.

"Vem, da zdaj to gleda moj naslednji nasprotnik ... Počutim se fantastično, najboljše v celem življenju," se je uvodoma pošalil Đoković, o današnjem dvoboju pa je dodal: "Bila je izredna fizična bitka. Danil igra zelo dobro, ima dober servis, backhand. Dobro se brani, zna priti do mreže. Težko ga je bilo prebiti, treba je bilo najti pot. Ubranil sem nekaj točk. Enostavno moraš preživeti in čakati na priložnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice