Šport
453 ogledov

Đokovića organizatorji vrgli iz tira, a nato se ni dal

Novak Đoković
Med šestnajsterico najboljših tudi prvi igralec sveta.

Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams sta najnovejši veliki imeni, ki sta se prebili do osmine finala prvega teniškega turnirja za veliki slam sezone v Melbournu. V tretjem krogu sta brez večjih težav premagala najstniška nasprotnika. Med zadnjih 16 na OP Avstralije se je uvrstila tudi zmagovalka US Opna Japonka Naomi Osaka.

Đoković je proti 19-letnemu Kanadčanu rusko-izraelskih korenin Denisu Shapovalovu sicer prvič na letošnjem turnirju oddal niz, a njegovo napredovanje nikoli ni bilo pod vprašajem. V četrtem je številka ena moškega tenisa nasprotniku "zavezal kravato" in dvoboj dobil v dveh urah in 25 minutah s 6:3, 6:4, 4:6 in 6:0.

Za zmagovalca 14 turnirjev za veliki slam, od tega sedmih v deželi tam spodaj, je največji izziv na osrednjem stadionu predstavljal zgodnji prižig reflektorjev. Pri vodstvu s 3:1 v tretjem nizu ga je poteza organizatorjev vrgla s tira, saj naj ne bi dobro videl žogice.

Pritožbe glavnemu sodniku niso zalegle, tako da je dvoboj nadaljeval vidno živčen in izgubil šest od naslednjih sedmih iger. "Popolnoma nesmiselno je, da so se prižgali reflektorji ob 17. uri, ko je še štiri ure dnevne svetlobe. Meni se to zdi popolnoma nepotrebno, naj pa bi bilo zaradi TV-prenosa," je potarnal v intervjuju na igrišču po dvoboju.

A Đokovićeve težave niso trajale prav dolgo. Svoje frustracije je po prvem izgubljenem nizu na turnirju stresel na nasprotnika z eksplozivno igro v četrtem nizu, ki je trajal vsega 26 minut. Z zmago si je zagotovil, da bo tudi po Avstraliji ostal na prvem mestu lestvice ATP, v osmini finala pa se bo pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki je pred tem s 6:2, 7:6 (3) in 6:3 gladko premagal Belgijca Davida Goffina.

Serena še korak bližje legendarni Avstralki

Še manj težav do uvrstitve med zadnjih 16 je imela 37-letna Williamsova, ki je več kot polovico mlajšo Ukrajinko Dajano Jastremsko premagala v dobri uri, pri tem pa ji oddala le tri igre za zmago s 6:2 in 6:1. Dobitnica 23 turnirjev za veliki slam, ki bi se z zmago v Melbournu na večni lestvici po številu osvojenih turnirjev velike četverice izenačila z legendarno Avstralko Margaret Court, je v treh dvobojih doslej izgubila le devet iger. "Vsakemu dvoboju se posvetim posebej in na njem dam vse od sebe. To je vse, kar lahko storiš na koncu," je dejala po še eni prepričljivi zmagi.

 | Avtor: Sportklub Sportklub

V naslednjem krogu se bo Williamsova pomerila s prvo igralko sveta, Romunko Simono Halep, ki pa v Melbournu še ne izgleda popolnoma zdrava po težavah s hrbtom, ki so jo prisilile v zgodnji zaključek pretekle sezone. V tretjem krogu je sicer brez večjih težav s 6:2 in 6:3 premagala starejšo od sester Williams, Venus.

Med tistimi, ki so za uvrstitev med 16 morali garati, pa je krvnica Serene Williams v zadnjem finalu turnirjev velike četverice v New Yorku Naomi Osaka. Ta je potrebovala dve uri, da je strla odpor Tajvanke Su-Wei Hsieh, ki je dobila prvi niz in vodila že s 4:1 v drugem, preden je Japonka vendarle našla svojo igro. Na koncu je slavila s 5:7, 6:4 in 6:1. "Nisem se želela predati. Grand slami so mi zelo pri srcu, zato sem naredila vse, da bi lahko ostala še malo dlje," je dejala 21-letnica, ki je v drugem krogu premagala Slovenko Tamaro Zidanšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice