Šport > Zimski športi
273 ogledov

Serena izločila prvo igralko sveta

serena williams Epa
Ameriška teniška zvezdnica je še korak bližje rekordu legendarne Avstralke.

Ameriška teniška igralka Serena Williams je na dobri poti, da še osmič v karieri dobi odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu in osvoji svoj 24. grand slam turnir, s čimer bi se izenačila z doslej najuspešnejšo igralko, Avstralko Margaret Court. V osmini finala je v treh nizih s 6:1, 4:6 in 6:4 premagala prvo igralko sveta, Romunko Simono Halep.

Halepova bo tako še enkrat več prvi od štirih največjih turnirjev zapustila sklonjene glave.

"Dvoboj je bil intenziven in zahteven. Simona je prva igralka sveta in obstaja razlog, zakaj je tako. Za zmago sem morala pokazati vse svoje znanje, res sem zadovoljna s svojo igro, gledalci so lahko videli nekaj neverjetnih točk, tako z moje kot z njene strani. Nekaj takega sem potrebovala, zdaj sem precej večja optimistka za naprej," se je zmage veselila ameriška veteranka.

V četrtfinalu se bo Williamsova pomerila s sedmo nosilko Čehinjo Karolina Pliškovo, ki je gladko odpravila Španko Garbine Muguruza.

Med najboljših osem sta se danes uvrstili še četrta nosilka, Japonka Naomi Osaka in šesta nosilka Ukrajinka Jelena Svitolina, obe sta za to potrebovali tri nize.

Enaidvajsetletna Osaka, četrta igralka sveta, je tako kot v tretjem krogu dvoboj proti Latvijki Anastasiji Sevastovi začela neprepričljivo. V prvem nizu je kopičila neizsiljene napake, tako da je Sevastova že v tretji igri prišla do "breaka" in brez večjih težav nato niz dobila s 6:4.

A za razliko od prejšnjega kroga, ko je bila v drugem nizu proti Tajvanki Su-Wei Hsieh pri izidu 1:4 z eno nogo že med gledalci, je Osaka tokrat pravi ritem našla že prej, v drugem nizu je potek dvoboja spreobrnila v svoj prid. Na koncu je po uri in 50 minutah slavila s 4:6, 6:3 in 6:4.

Svitolina je proti Američanki Madison Keys gladko dobila prvi niz, nato gladko izgubila drugega, v tretjem pa je bila spet precej boljša, tako da se je v Melbournu prvič uvrstila v četrtfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice