Šport
309 ogledov

Izpadel Roger Federer, Slovenki v četrtfinalu

Roger Federer
Klepačeva in Srebotnikova uspešni v osmini finala OP Avstralije.

Slovenski teniški igralki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta napredovali v četrtfinale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu v konkurenci ženskih dvojic.

katarina srebotnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Srebotnikova je skupaj z Američanko Raquel Atawo izločila romunsko navezo Irina Maria Bara/Monica Niculescu s 6:2, 3:6 in 6:3, Klepačeva pa je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez izločila Američanki Kaitlyn Christian in Asio Muhammad s 6:2 in 6:2.

Peti nosilki Klepačevo in Sanchezovo v četrtfinalu čakata Čehinji Barbora Strycova in Marketa Vondrousova, deveti nosilki Srebotnikovo in Atawo pa na svoji tekmici še čakata.

Slovo druge igralke sveta

Nastope na prvem grand slamu sezone pa je sklenila druga igralka sveta, Nemka Angelique Kerber, ki jo je izločila debitanka, Američanka Danielle Collins Sunday.

Collinsova je trikratno zmagovalko turnirjev za veliki slam Kerberjevo porazila s 6:0 in 6:2, za zmago pa je potrebovala manj kot eno uro. V naslednjem krogu jo čaka zmagovalka dvoboja med rojakinjo Sloane Stephens in Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.

Bolje od Nemke pa se je znašla 8. nosilka, Čehinja Petra Kvitova, ki je suvereno slavila proti Američanki Amandi Anisimovi s 6:2 in 6:1, medtem ko se od prvenstva poslavlja ruska zvezdnica Maria Šarapova, katero je izločila domačinka Ashleigh Barty.

Prav ob koncu dneva se je poslovila še petopostavljena Američanka Sloane Stephens. V treh nizih jo je s 6:7 (3), 6:3 in 6:3 premagala Rusinja Anastazija Pavljučenkova. Dvoboj je trajal več kot dve uri in pol.

Cicipas izločil Federerja

Dvajsetletni grški teniški igralec Stefanos Cicipas je v osmini finala prvega grand slama sezone v Melbournu izločil švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja. Obetavni Grk je šestkratnega zmagovalca odprtega prvenstva Avstralije in zadnjega prvaka premagal s 6:7 (11), 7:6 (3), 7:5 in 7:6 (5).

"Ne znam opisati. Sem najbolj srečen človek na svetu. Res ne znam opisati," so bile prve besede Cicipasa nekaj trenutkov po zmagi, ko je komaj zadrževal solze.

Stefanos Cicipas | Avtor: Profimedia Profimedia

Grk je vpisal največji uspeh na turnirjih za veliki slam, zanj je premagal enega najboljših teniških igralcev vseh časov.

"Verjel sem, da lahko zmagam. Od začetka je bilo to pomembno. Moraš verjeti v svoje sposobnosti. Roger je legenda, zelo ga spoštujem. Pokazal je zelo dober tenis. Že da sem tu na igrišču Rod Laver z njim, so moje sanje. Težko opišem občutke," je nadaljeval Cicipas.

Nadal preko Berdycha v četrtfinale

V četrtfinale prvega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, se je z zmago s 6:0, 6:1 in 7:6 (4) proti Čehu Tomašu Berdychu uvrstil tudi drugi teniški igralec sveta, Španec Rafael Nadal.

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Nadal je osvojil prvih devet točk na tekmi, Berdych je zelo slabo serviral, Španec pa je takšno prednost znal izkoristiti. "Naredil je več napak, kot jih ponavadi," je bil kratek po tekmi Nadal, ki se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Francesom Tiafoejem. Ta je izločil 20. nosilca, Bolgara Grigorja Dimitrova s 7:5, 7:6 (6), 6:7 (1) in 7:5.

Španec Roberto Bautista Agut pa je po tekmi preobratov premagal šestega nosilca, Hrvata Marina Čilića, s 6:7 (6), 6:3, 6:2, 4:6 in 6:4.

OP Avstralije (posamično), osmina finala: 

MOŠKI:
Roberto Bautista (Špa/22) - Marin Čilić (Hrv/6) 6:7(6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4
Frances Tiafoe (ZDA) - Grigor Dimitrov (Bol/20) 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5
Rafael Nadal (Špa/2) - Tomaš Berdych (Češ) 6:0, 6:1, 7:6(4)
Stefanos Cicipas (Grč/14) - Roger Federer (Švi/3) 6:7(11), 7:6(3), 7:5, 7:6(5)

ŽENSKE:
Petra Kvitova (Češ/8) - Amanda Anisimova (ZDA) 6:2, 6:1
Ashleigh Barty (Avs/15) - Marija Šarapova (Rus/30) 4:6, 6:1, 6:4
Anastazija Pavljučenkova (Rus) - Sloane Stephens (ZDA/5) 6:7(3), 6:3, 6:3
Danielle Collins (ZDA) - Angelique Kerber (Nem/2) 6:0, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice