Šport
116 ogledov

Uspešna vrnitev Nadala, hitro slovo Hercogove

rafael nadal Epa
Uvodni dan prvega grand slama sezone sta si napredovanje priigrala drugi nosilec oziroma druga nosilka. Od turnirja se je že poslovila prva Slovenka.

Španec Rafael Nadal in Nemka Angelique Kerber, druga nosilca prvega letošnjega teniškega turnirja za grand slam, odprtega prvenstva Avstralije, sta v prvem krogu v Melbourne Parku gladko premagala prvi oviri. Nadal je s 6:4, 6:3, 7:5 izločil dobitnika wild carda Jamesa Duckwortha, Kerberjeva pa je dvakrat s po 6:2 izločila Slovenko Polono Hercog.

Nadalu, ki se vrača po poškodbi in operaciji, je žreb prvi dan turnirja namenil domačina Duckwortha, ki je nastopil s posebnim povabilom prirediteljev. Šestindvajsetletni Avstralec se sicer ni zlahka predal; v začetku drugega niza je dobitniku 17 turnirjev za grand slam odvzel začetni udarec in povedel z 2:0, ko je Nadal prišel v tretjem nizu do vodstva s 5:2, se je vrnil na 5:5. A to je bilo bolj ali manj vse, kar mu je uspelo.

Kerberjeva je imela še manj dela s Hercogovo, saj je zmagala že po uri in 12 minutah igre. Razlika v kakovosti igre med trikratno zmagovalko turnirjev za veliki slam in 92. igralko z lestvice WTA Hercogovo je bila enostavno prevelika.

"Vsakič, ko stopim na igrišče, me preplavijo lepi spomini in res posebni občutki. Zelo rada igram tu," je po gladki zmagi dejala Nemka, ki je lani na OP Avstralije prišla do polfinala, nato pa izgubila po napetem dvoboju s številko 1, Romunko Simono Halep.

polona herocg | Avtor: Epa Epa

Napredovala je tudi peta nosilka Američanka Sloane Stephens, zmagovalka turnirja leta 2008 Rusinja Marija Šarapova pa je odločno pokazala zobe, saj je britansko kvalifikantko Harriet Dart odpravila kar dvakrat s po 6:0.

"Že dolgo je, odkar sem tu igrala in v rokah držala lovoriko, zato sem ponosna, da sem se vrnila. Čeprav moja tekmica ni imela najboljšega dne, sem morala sama igrati svojo igro in zadovoljna sem," je po gladki zmagi dejala 31-letna Šarapova.

V drugi krog se je uvrstila tudi 20-letna Belorusinja Arina Sabalenka, ki velja za eno tihih favoritinj za naslov, potem ko je s 6:1 in 6:4 odpravila Rusinjo Ano Kalinsko.

V moškem delu turnirja sta s prasko, a brez večjih težav napredovala peti nosilec Južnoafričan Kevin Anderson, ki je Francoza Adriana Mannarina premagal s 6:3, 5:7, 6:2, 6:1, ter Grk Stefanos Cicipas, ki je s 6:7 (3), 6:4, 6:3 in 7:6 (4) ugnal Italijana Mattea Berrettinija.

Prva "žrtev" turnirja med igralci iz najboljše deseterice je postal deveti nosilec Američan John Isner, ki ga je izločil rojak, 97. igralec z lestvice ATP, Reilly Opelka. Med igralkami se je doslej med nosilkami poslovila Latvijka Jelena Ostapenko, 22. nosilka v Melbournu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice