Šport
657 ogledov

Murray po epskem dvoboju odšel v solzah

andy murray Epa
Nekdanji prvi igralec sveta je morda odigral zadnji dvoboj v karieri.

Britanski teniški igralec Andy Murray je po epskem dvoboju prvega kroga s Špancem Robertom Bautisto Agutom že končal nastope na svojem zadnjem odprtem prvenstvu Avstralije. Dvaindvajseti nosilec je po petih nizih s 6:4, 6:4, 6:7 (5), 6:7 (4), 6:2 premagal nekdanjega prvega igralca sveta Murrayja, ki so ga poškodbe potisnile na 230. mesto lestvice.

Nekdanja številka ena moškega tenisa, ki je pred dnevi zaradi številnih poškodb napovedal, da zadnjič v karieri nastopa v Melbournu, po veliki borbi z Agutom ni skrival solz.

Murrayju se je po zaostanku z 0:2 v nizih uspelo vrniti v igro na 2:2, po več kot štirih urah igre pa mu ni uspelo zrežirati popolnega preobrata, da bi nadaljeval turnir, na katerem je petkrat zaigral v finalu.

To je bil obenem bržkone zadnji uradni dvoboj 31-letnega Škota, ki je v petek napovedal skorajšnji konec kariere.

andy murray Šok Šport Nekdanji prvi igralec sveta se je zlomil pred novinarji

Zmagovalec treh turnirjev za veliki slam je lani na OP Avstralije odpovedal nastop in šel na operacijo, tako da se je vrnil šele junija v Londonu. Nato je nastopil le na štirih turnirjih, preden je septembra predčasno končal sezono v Shenzhenu, da bi se osredotočil na okrevanje in vrnitev po poškodbi.

A minuli teden je izpadel v drugem krogu Brisbana. "Mislim, da bo odprto prvenstvo Avstralije moj zadnji turnir," je dejal Murray: "Igral bom. Še vedno lahko igram tenis, ne sicer na ravni, s katero bi bil zadovoljen. Bolečine so enostavno premočne, tako ne gre več naprej."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.