Šport
20 ogledov

Federer in Nišikori v polfinalu

Kei Nišikori EPA
Kanadski teniški igralec Miloš Raonić se je zaradi poškodbe mišice predčasno poslavil od zaključnega turnirja ATP v Londonu. Kei Nišikori je ugnal njegovo rezervo, nato pa se je po Japončevih željal končal tudi drugi dvoboj.

Namesto poškodovanega Kanadčana je dvoboj tretjega kola skupine B proti Japoncu Keiju Nišikoriju odigral rezervni igralec Španec David Ferrer. Raonić, ki je nastop odpovedal le dve uri pred začetkom predvidenega dvoboja, je na turnirju izgubil tako proti Švicarju Rogerju Federerju kot proti Škotu Andyju Murrayju, a je imel še možnosti za napredovanje v polfinale. Za to bi moral v dveh nizih premagati Nišikorija, Federer pa prav tako v dveh nizih Murrayja.

"Počila mi je mišica, poškodba ni huda, a vsekakor ne bi mogel navijačem ponuditi tisto, kar si želijo, zato sem moral sprejeti težko odločitev. Dal bom vse od sebe, da bom naslednje leto spet tu," je poškodbo obrazložil Miloš Raonić.

Navijal je za Federerja

Nišikori je sicer Ferrerja premagal s 4:6, 6:4 in 6:1. Japonec, ki je v uvodnem kolu ugnal Murrayja, v drugem pa izgubil proti Federerju, se bo v primeru Švicarjeve zmage nad Murrayjem uvrstil v polfinale. Teniški igralec iz dežele vzhajajočega sonca, ki se je v tej sezoni uvrstil v veliki finale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, kjer je moral priznati premoč Hrvatu Marinu Čiliću, bi se uvrstil v polfinale tudi v primeru poraza Federerja z 1:2 v nizih, v primeru Murrayjeve zmage z 2:0 pa bi iz skupine B napredovala Federer in Škot.

"Moja današnja predstava v tretjem nizu je bila naravnost popolna. Moji začetni udarci so bili udarni in natančni, vse mi je šlo od rok," je po zmagi dejal Nišikori, ki se je v uvodnih dveh nizih lovil in reševal svojo kožo. "Enostavno nisem imel dovolj časa za pripravo, saj so mi prireditelji šele dobro uro pred današnjim dvobojem sporočili, da bo namesto Raonića nastopil Ferrer. Zavoljo tega sem bil prisiljen spremeniti taktiko. Bilo je težko, a mi je uspelo."

Federer zlahka odpravil Murrayja

Švicarski teniški as Federer je tudi v svojem tretjem dvoboju zaključnega turnirja ATP zmagal. Svojega velikega tekmeca Murrayja je povsem nadigral, po vsega 56 minutah je zmagal s 6:1 in 6:0. S tem je olimpijskega prvaka tudi poslal domov, saj je Murray za uvrstitev v polfinale potreboval zmago z 2:0.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.