Šport
45 ogledov

Đoković favorit za ubranitev lovorike

sport 22.01.14. Roger Federer, tenisac, Roger Federer of Switzerland celebrates sport 22.01.14. Roger Federer, tenisac, Roger Federer of Switzerland celebrates
Londonska O2 Arena bo med 9. in 16. novembrom gostila sklepni teniški turnir najboljših igralcev na svetu. Naslov bo branil Srb Novak Đoković, trenutno prvi igralec na jakostni lestvici ATP.

Đoković, letošnji zmagovalec Wimbledona, bo igral v skupini A. V njej so še Švicar Stanislas Wawrinka, letošnji zmagovalec uvodnega turnirja za grand slam v avstralskem Melbournu, Čeh Tomaš Berdrych in Hrvat Marin Čilić, ki je v tej sezoni osvojil odprto prvenstvo ZDA v New Yorku.

Domače občinstvo bo v skupini B stiskalo pesti za Andyja Murrayja, ki v tej sezoni resda ni ponovil lanskih dosežkov, ko je osvojil dva velika turnirja v Wimbledonu in Melbournu, tu je še Švicar Roger Federer. Zmagovalec 17 turnirjev za grand slam v tej sezoni ni slavil na katerem od štirih največjih turnirjev, še najbližje zmagi je bil na njemu najljubšem teniškem igrišču v Wimbledonu, kjer ga je po izenačenem boju ugnal Đoković ter mu onemogočil osmo zmago na najbolj slovitem turnirju na svetu.

Na sklepnem turnirju sezone bosta prvič zaigrala visokorasli Kanadčan črnogorskih korenin Miloš Raonić ter Japonec Kei Nišikori, trenutno peti igralec na lestvici ATP. Prvi azijski teniški igralec, ki se je uvrstil na zadnje dejanje teniške sezone, je letos zablestel v New Yorku, ko je v finalu klonil proti Čiliću.

Teniški poznavalci največ možnosti za končno zmago pripisujejo Đokoviću. Sedemindvajsetletni Srb je v zadnjem času v izjemni formi, saj je dobil kar 27 zaporednih dvoranskih dvobojev, pred kratkim je osvojil tudi masters v Parizu. Zmaga v francoski prestolnici je bila zanj še posebej čustvena, saj je slavil prvič, odkar je postal očka sina Stefana.

"Zmaga na pariškem mastersu je vsekakor lepa popotnica pred turnirjem v Londonu. V Parizu sem igral odlično, predvsem pa me veseli, da na dvoranskih turnirjih že dve leti nisem okusil grenkobe poraza. Zadnji dve zaporedni zmagi na sklepnih turnirjih me navdajajo z optimizmom in verjamem v tretjo zmago v nizu. Prav tako se veselim nastopov v eni najbolj spektakularnih dvoran na svetu in pred gledalci, ki se spoznajo in spoštujejo teniško igro," je pred odhodom na Otok dejal Đoković, ki je na sklepnem turnirju sezone zmagal tudi leta 2008.

Na večni lestvici zmagovalcev sklepnih turnirjev vodi Federer s šestimi zmagoslavji, po eno turnirsko zmago manj imata Američan Pete Sampras in Čeh Ivan Lendl. V Londonu tokrat ne bo nastopil Rafael Nadal, ki je pred kratkim prestal operacijo slepiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.