Šport
3245 ogledov

Federer obiskal Wimbledon, kar je sledilo, je šokiralo vse

Roger Federer Profimedia
Legendarni švicarski tenisač Roger Federer je doživel neprijetno presenečenje v All England Clubu.

Roger Federer je gostoval v oddaji The Daily Show, kjer je voditelju Trevorju Noahu zaupal nenavadno prigodo iz Wimbledona.

Nedavno upokojeni teniški zvezdnik se je pred dvema tednoma mudil v Londonu, kjer je obiskal specialista zaradi ponavljajočih se težav s kolenom.

Prav poškodba kolena, zaradi katere je prestal več operacij, a posegi niso imeli želenega učinka, je 41-letnika prisilila v upokojitev na letošnjem turnirju za Laverjev pokal.

Roger Federer | Avtor: Epa Epa

Med bivanjem v britanski prestolnici se je Federer odločil obiskati All England Club, prizorišče najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu, kjer je v svoji karieri zbral rekordnih osem lovorik. Ker se je za obisk odločil povsem spontano, svoje namere ni želel obešati na veliki zvon, zato ga v Wimbledonu niso pričakovali.

Roger Federer Tekmeci v solzah Šport Federerja premagale solze, zajokal tudi Nadal

Federer je kot osemkratni zmagovalec eden najprepoznavnejših obrazov turnirja na sveti travi, kar pa mu ni kaj prida pomagalo, ko se je na vhodu teniškega kompleksa pojavil brez članske izkaznice.

Ker se ni mogel uradno identificirati, mu je redarka zavrnila vstop, medtem ko jo je Švicar zaman prepričeval, da je prav tukaj nanizal nekaj svojih največjih uspehov.

federer wimbledon 2012 | Avtor: EPA EPA
"Wimbledona še nikoli nisem obiskal v času, ko tam ni potekal turnir. Prišel sem do vhoda za obiskovalce in trenerju, ki je bil z menoj, povedal, da bom vse uredil. A ni šlo. Zanimalo me je, skozi katera vrata lahko vstopim v Wimbledon, redarka pa me je vprašala, če imam člansko izkaznico. Ko osvojiš Wimbledon, avtomatično postaneš član kluba, tako da niti ne vem, kje imam izkaznico. Ker me ni spustila naprej, sem poskusil od začetka. Povedal sem ji, da sem bil običajno tukaj kot igralec, zato sem vedno vstopil drugje. Tokrat sem prvič tukaj kot obiskovalec, zato ne vem, kateri je pravi vhod. 'Na drugi strani', je dejala, 'vendar morate biti član'. Malo me je že grabila panika, zato sem ji dejal, sem osemkratni zmagovalec turnirja. 'Prosim, verjemite mi.' Še vedno ne morem verjeti, da sem to rekel."

"Zapeljali smo se do drugega vhoda. Tam sem srečal naključnega človeka, ki je dejal 'gospod Federer, o moj bog, ne morem verjeti, da ste tukaj, ali se lahko skupaj fotografiramo?' Seveda, sem odvrnil. Nato so me ogovorili varnostniki 'gospod Federer, kaj pa delate tukaj, ali imate izkaznico?' Ne, nimam! Ampak ali bi lahhko vseeno vstopil? 'Seveda, naj vam odpremo vrata, vse bomo uredili,' so dejali. Nato sem vstopil, tam je bil tudi predsednik, tako da smo več kot eno uro skupaj pili čaj. Pomislil sem, da bi se sprehodil na drugo stran in pomahal redarki, vendar tega nisem storil."

"Ko sem rekel, da sem osemkrat osvojil Wimbledon, za trenutek nisem bil prepričan, če to drži. Sedem ali osem, nisem bil prepričan. Ker nikoli ne govorim o tem na takšen način," je dodal Švicar.

Federer je turnir na sveti travi osvojil v letih 2003-2007, 2009, 2012 in 2017.

Roger Federer Zavrnitev Šport Federer razočaral Baselčane: "Prezgodaj je"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.