Šport
250 ogledov

Federer razočaral Baselčane: "Prezgodaj je"

Roger Federer Epa
Švicarski Maestro je še vedno pod vtisom čustvenega slovesa na turnirja za Laverjev pokal v Londonu.

Nedavno upokojeni švicarski tenisač Roger Federer je zavrnil povabilo organizatorjev domačega turnirja Swiss Indoor v Baslu, kjer so načrtovali posebno slovesnost v čast njegovi bogati karieri. 

Nekdanji prvi igralec sveta, ki ima v zbirki 20 grand slamov, je že sporočil, da se turnirja ne bo udeležil, saj je še vedno pod vtisom dogajanja v Londonu, kjer so uradnemu koncu njegove profesionalne športne poti prisostvovali številni teniški zvezdniki.

Federerju sta se v britanski prestolnici med drugimi pridružila tudi Španec Rafael Nadal, ki je z njim odigral dvoboj dvojic, ter Srb Novak Đoković

Roger Federer Tekmeci v solzah Šport Federerja premagale solze, zajokal tudi Nadal

"Zahvaljujem se organizatorjem Swiss Indoors, ker so me bili pripravljeni sprejeti na letošnji izvedbi turnirja v Baslu. Še vedno poskušam predelati vse, kar se mi je zgodilo v zadnjem času. Slavje v domačem Baslu bi imelo zame prav poseben pomen, vendar je še prezgodaj tako hitro po Londonu," je sporočil 41-letnik. "Na turnir me veže nešteto čudovitih spominov. Želim si, da še naprej ostane eden najboljših na ATP touru," je dodal nekdanji teniški as

Roger Federer | Avtor: Epa Epa

Organizatorji po besedah direktorja turnirja Rogerja Brennwalda spoštujejo Federerjevo odločitev, ob tem pa ne izključujejo možnosti, da bi najslavnejšega Baselčana na svetu počastili prihodnje leto.

"Z veseljem bi ga počastili kot enega najboljših igralcev vseh časov. Radi bi proslavili njegove uspehe na domačem turnirju, vendar povsem razumemo, da Roger potrebuje več časa po čudovitem zaključku kariere," je sporočil Brennwald.

Federer je desetkratni zmagovalec turnirja v Baslu, še petkrat je zaigral v finalu. Na turnir ga vežejo lepi spomini, prav tu se je namreč še kot pobiralec žog prvič srečal z nekaterimi velikani teniške igre.

Pred domačimi navijači je s povabilom organizatorja debitiral leta 1998, prvega naslova pa se je veselil v sezoni 2006.

Roger Federer Vsi so obnemeli Šport Odigral je 1500 dvobojev, a česa takšnega pa še ne
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice