Šport
2944 ogledov

Odigral je 1500 dvobojev, a česa takšnega pa še ne

Roger Federer Profimedia
Rogerju Federerju je na poslovilni tekmi v Londonu uspelo nekaj neverjetnega.

Roger Federer je v britanski prestolnici sinoči odigral zadnji dvoboj v karieri. Na igrišču je za to priložnost združil moči z Rafaelom Nadalom, s katerim sta kot predstavnika Evrope izgubila proti ameriški navezi Jack Sock / Frances Tiafoe.

Federer in Nadal sta v zaključku dvoboja zapravila žogico za zmago.

Gledalci so bili že uvodoma priča neverjetnemu prizoru, kakršnega teniški poznavalci ne pomnijo. Federer je pri izenačenju na 1:1 v igrah in vodstvu s 40:15 zadel neubranljiv udarec, vendar žogica ni preletela mreže, ampak je šla skozi komaj opazno odprtino pri stebričku.

Po ogledu počasnega posnetka je sodnik Mohamed Lahyani točko pripisal ekipi Sveta.

Roger Federer Tekmeci v solzah Šport Federerja premagale solze, zajokal tudi Nadal

"Celo ob koncu kariere nam je ponudil nekaj, česar še nismo videli," je dejal komentator prenosa. "Malo je igralcev, ki lahko zadenejo takšno odprtino. Roger je izumitelj, zdaj je postal še ostrostrelec. Zadeva tarča, ki jih nihče drug ne vidi," je dodal.

Navdušeni so bili tudi navijači. "Federer je celo kariero oral ledino, to mu je ponovno uspelo nocoj, ko je nekako žogico spravil med mrežo in stebričkom," je zapisal nek navijač. "Roger Federer je edini človek na svetu, ki lahko žogo spravi v igrišče čez mrežo, okoli mreže in skozi mrežo," je dodal drugi. "Smo bili pravkar priča udarcu stoletja?" pa se je spraševal tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice