Šport
18 ogledov

Federer prvič v finalu Pariza

Roger Federer EPA
Roger Federer je v polfinalu mastersa v Parizu z 2:0 v nizih odpravil Tomaša Berdycha. Švicarja v nedeljskem finalu čaka domačin Jo-Wilfried Tsonga, ki je bil v polfinalu boljši od Johna Isnerja (2:1).

V finalu 2,75 milijona evrov vrednega mastersa ATP v Parizu se bosta pomerila Švicar Roger Federer in domačin Jo-Wilfried Tsonga. V sobotnih polfinalnih obračunih je tretjepostavljeni Federer premagal Čeha Tomaša Berdycha s 6:4, 6:3, šesti nosilec Tsonga pa je bil po razburljivem boju s 3:6, 7:6 (1), 7:6 (3) boljši od Američana Johna Isnerja.

Federer je dobro formo ob koncu sezone potrdil še v Parizu in se prvič v karieri uvrstil v finale tega mastersa, v nedeljo pa bo imel priložnost, da osvoji še zadnje veliko tekmovanje, ki mu manjka v zbirki pokalov.

Medtem ko šesti nosilec Berdych tokrat ni bil dovolj močan tekmec in je moral priznati premoč po uri in 20 minutah, je bilo drugače v večernem dvoboju. Tsonga in Isner sta na igrišču preživela skoraj tri ure, vse do konca pa je bolje kazalo Američanu. Toda potem ko je dokaj gladko dobil prvi niz in drugega izgubil po podaljšani igri, je v tretjem imel že tri zaključne žoge. Nobene ni izkoristil, Tsonga pa se je ob podpori občinstva vrnil v igro in nazadnje dvoboj tudi dobil.

Pariz, masters, polfinale:

Roger Federer (Švi/3) : Tomaš Berdych (Češ/5) 6:4, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) : John Isner (ZDA) 3:6, 7:6 (1), 7:6 (3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.