Šport
11 ogledov

Federer v stotem finalu s Tsongajem

tsonga masters london EPA
Roger Federer je v polfinalu zaključnega turnirja v Londonu prepričljivo z 2:0 v nizih ugnal Davida Ferrerja in se uvrstil že v svoj stoti finale v karieri. Za zmago na zadnjem turnirju sezone se bo pomeril proti Jo Wilfriedu Tsongaju.

Četrti igralec sveta Švicar Roger Federer se je prebil v finale zaključnega teniškega turnirja v Londonu. V polfinalu je ugnal petega igralca Španca Davida Ferrerja s 7:5 in 6:3 v nizih. V finalu se bo Federer pomeril s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem, ki je bil v drugem polfinalu s 6:3 in 7:5 boljši od Čeha Tomaša Berdycha.

Federer, nekdanja teniška številka ena, je tako vknjižil jubilejni že stoti finale v karieri ter že 38. zmago na zaključnih turnirjih sezone. Dvoboj s Ferrerjem v O2 Areni je trajal uro in 25 minut. Šestnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam Federer je serviral šest asov, tekmec le enega, in si priigral prednost v osvojenih točkah (72:57). Izkoristil je tri izmed osmih brejk priložnosti, Ferrer, ki je naredil pet dvojnih napak, pa si ni priigral niti ene. Federer ni storil niti ene dvojne napake.

V drugem polfinalnem paru sta se srečala Čeh Tomaš Berdych in Francoz Jo Wilfried Tsonga. Po uri in 33 minutah je bil boljši Tsonga, ki je izkoristil sedmo zaključno žogo. Federer se bo danes potegoval za svoj šesti naslov neuradnega svetovnega prvaka, kar doslej ni uspelo še nikomur, dvoboj pa bo na sporedu ob 18.30.

Zaključni turnir, London, polfinale:

Roger Federer (Švi/4) : David Ferrer (Špa/5) 7:5, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6)
: Tomas Berdych (Češ/7) 6:3, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.