Šport
22 ogledov

Fenningerjeva nič ne želi prepustiti naključju

Tina Maze, Anna Fenninger EPA
Tri tekme pred koncem Anno Fenninger in Tino Maze v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskega smučanja deli le 12 točk. V sredo je Črnjanka Salzburžanki v smuku odščipnila 18 točk, danes je ob 11. uri na sporedu superveleslalom.

Končnica svetovnega pokala v Meribelu se za Anno Fenninger ni začela dobro, saj je na treningu smuka staknila manjšo poškodbo. Na smuku je v sredo osvojila šele osmo mesto, njena največja in edina konkurentka v boju za veliki kristalni globus Tina Maze je bila četrta.

Zdaj sta na sporedu dve disciplini, superveleslaolom in veleslalom, v katerih Fenningerjeva letos blesti. V veleslalomu ima že skoraj neulovljivo prednost pred zasledovalkami, v superveleslalomu pa za osem točk zaostaja za vodilno Američanko Lindsey Vonn. 25-letnica se bo tako, kot včeraj, tudi danes borila na dveh frontah, z Vonnovo in Mazejevo.

"Poskusila bom vse“

Fenningerjeva, ki je na slalomu ne bo, si mora za zmago v skupnem sešteveku prednost pred nedeljskim slalomom zagotoviti na preostalih dveh tekmah. Avstrijka zato napoveduje popoln napad. "Poskusila bom vse, ničesar ne želim prepustiti naključju," je za ORF pred današnjim superveleslalomom dejala avstrijska zvezdnica. "Prepričana sem, da imam v superveleslalomu veliko možnosti, saj sem v tej disciplini zelo konstantna. Seveda bo zelo pomembna tudi postavitev proge," dodaja olimpijska in svetovna prvakinja v superveleslalomu.

Avstrijski mediji se sprašujejo, ali bo po šoku, ko je v torek začutila bolečino v kolenu, še tako uspešna, kot v zadnjih mesecih, ko je v večini zbirala prva mesta in stopničke. "Res je bil to šok, a se je vse končalo brez posledic," mediji in navijače pomirja športnica.

Vendar je bil osmo mesto Fenningerjeve v smuku njen najslabši rezultati po 18. januarju in tekmi v Cortini, kjer je bila deveta. Fenningerjeva se je v pogovoru za avstrijsko nacionalno televizijo dotaknila tudi boja z Mazejevo. Verjame, da bo treba za skupno zmago počakati vse do nedeljskega slaloma: "Zelo tesno bo. Mislim, da se bo o velikem kristalnem globusu odločalo na nedeljskem slalomu."

Moški superveleslalom tudi s slovenskim talentom

Supeveleslalom bo na sporedu ob 11. uri. Tina Maze ima številko 20. Moška tekma bo ob 9.30, tudi s slovenskim predstavnikom, mladinskim svetovnim prvakom v superveleslalomu Miho Hrobatom, ki bo imel številko 4.

Komentarjev 1
  • lannina 08:12 19.marec 2015.

    dajmo Anna!!!!!!!!!!!!!