Šport
37 ogledov

Fernández: "Slovenija lahko osvoji EuroBasket"

Rudy Fernandez Žurnal24 main
Zvezdnik Španije Rudy Fernández je prepričan, da je Slovenija sposobna priti vse do evropskega vrha.

Aktualni evropski prvaki Španci so na svoji prvi tekmi deklasirali Hrvate (68:40) Reprezentanca s Pirenejskega polotoka je tudi naslednji tekmec Slovenije v četrtek ob 21. uri. Eden glavnih zvezdnikov "Furie"  je po tekmi z našimi južnimi sosedi slovenskim novinarjev med drugim dejal: "Slovenija lahko osvoji EuroBasket."

"Slovenija je spoštovanja vredna ekipa, ki igra pred domači gledalci in lahko gre povsem do konca. Zagotovo nas čaka težka tekma," je dodal Fernández in nadaljeval: "Prvenstvo bo zelo izenačeno. Ogromno je ekip, ki lahko posežejo po medaljah. Mislim, da se bodo odločilni zadnji trije dnevi prvenstva, a prej bo treba igrati dobro, da se do tja sploh prebiješ."

Rubio: "Smo pripravljeni"

Španija je v prvem krogu prepričljivo premagala Hrvaško. Ricky Rubio je o tekmi povedal: "Igrali smo zelo dobro obrambo in to vseh štirideset minut. To je bil ključ do zmage." Glede naslednje tekme s Slovenijo pa je dodal: "Težko bo igrati pred toliko bučnimi navijači. A smo pripravljeni!"

Komentarjev 2
  • Stelix777 23:41 04.september 2013.

    s tekmo proti češki k smo se matral???? NIKOLI !!! tipično da na treningih dobre rezultate damo...ko pa pride do prvenstva se pa mučjo pa matrajo pa tresejo in pol zmrznejo in dramo delajo..

  • Scott 22:49 04.september 2013.

    S tem selektorjem iz srbije NIKOLI, NEVER, veseli bomo lahko, če se prebijemo med 12 reprezentanc!