Šport
10 ogledov

Fifa se ni omehčala

Luis Suarez EPA
Disciplinski komite Mednarodne nogometne zveze je potrdil kazen Luisu Suarezu. Osem tekem prepovedi tudi za nekdanjega grškega selektorja.

Discipinski komite Fife je potrdil suspenz Luisu Suarezu, ki bo moral tako izpustiti še osem reprezentančnih tekem, eno je že odslužil. Suarez ima tudi prepoved vseh uradnih nogometnih dejavnosti do konca oktobra. Še ta teden naj bi o Urugvajčevi kazni sicer razpravljalo tudi Mednarodno športno arbitražno sodišče (Cas), ki naj bi odločalo o zmanjšanju kazni za urugvajskega napadalca.

"Tako sem razmišljal že takoj po incidentu. Rad bi videl, da bi mu bila kazen zmanjšana. To sicer ni odvisno od mene. Menim, da je tako dolg suspenz nekoliko pretiran," je sicer v kar nekaj intervjujih dejal italijanski branilec Giorgio Chiellini, ki ga je Suarez ugriznil na svetovnem prvenstvu v Braziliji in si tako prislužil kazen Fife.

Osem tekem prepovedi je dobil tudi Portugalec Fernando Santos, ki je na svetovnem prvenstvu v Braziliji vodil reprezentanco Grčije.  Selektor evropskih prvakov iz leta 2004 je bil izključen v podaljšku tekme s Kostariko, kriv pa naj bi bil nešportnega vedenja do sodnikov. Santos bo kazen odslužil po prevzemu nove funkcije, saj je po mundialu zapustil grško izbrano vrsto. Zaradi žaljenja sodnikov je šest tekem prepovedi dobil rudi član strokovnega štaba italijanske reprezentance Aldo Esposito.

Kamerunski nogometaš Alex Song bo moral izpustiti dve tekmi v kvalifikacijah za afriško prvenstvo, Hrvat Ante Rebić, Italijan Claudio Marchisio in Ekvadorec Antonio Valencia pa bodo morali zaradi rdečih kartonov, ki so jih prejeli na mundialu, izpustiti eno mednarodno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.