Šport
41 ogledov

Manjša kazen za Suareza

Luis Suarez EPA
Kazen Luisu Suarezu bi bila lahko zmanjšana, Urugvajec pa bi tako v dresu Barcelone že zaigral na prvih tekmah svojega novega kluba.

Luis Suarez si je zaradi ugriza Giorgia Chiellinija prislužil devet tekem prepovedi igranja za reprezentanco ter štiri meseca suspenza za vse nogometne aktivnosti. slednja kazen naj bi se mu iztekla konec oktobra.

Prva pritožba zoper odločitev pri Mednarodni nogometni zvezi ni uspela, Barcelona pa se je nato pritožila še na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani. Na nogometnem spletnem portalu goal.com so zapisali, da naj bi po nijihovih informacijah, ki so jih dobili od osebe pri CAS, kazen za neigranje reprezentančnih tekem ostala, zmanjšal pa naj bi se Suarezov klubski suspenz. Urugvajec naj bi bil tako na voljo že za prve tekme La Lige, ki se bo začela 24. avgusta.   
"Njaverjetneje bo CAS zmanjšal kazen. Suspenz bo še naprej veljal za tekme urugvajske reprezentance, a ne za Barcelono," je za goal.com izjavil neimenovan vir. Razsodniki pri Mednarodnem športnem razsodišču naj bi se strinjali s katalonskim klubom, da je kazen prestroga. Zenkrat Urugvajec, ki ga je Barcelona od Liverpoola kupila za 88 milijonov evrov, ne sme trenirati z novimi soigralci, odpovedana pa je bila tudi njegova uradna predstavitev v klubu. Suarez se je sicer opravičil za svoje dejanje, Fifi pa je moral plačati tudi kazen v višini 82 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.