Šport
17 ogledov

Figo za SP na dveh celinah

luis figo EPA
Nekdanji sloviti portugalski reprezentant, ki kandidira za predsednika Fife, si želi svetovno prvenstvo z 48. reprezentancami.

Nekdanji portugalski nogometni reprezentant Luis Figo je minuli mesec obelodanil, da bo 29. maja v Zürichu kandidiral za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa), na današnji predstavitvi svojega programa na slovitem londonskem stadionu Wembley pa se je med drugim zavzel za povečanje števila ekip na svetovnem prvenstvu s sedanjih 32 na 48.

Po predlogu nekdanjega zvezdnika portugalske izbrane vrste ter Barcelone in madridskega Reala naj bi svetovno prvenstvo v prvem delu tekmovanja potekalo na dveh celinah. Na obeh turnirjih bi nastopilo po 24 izbranih vrst, zaključne boje pa bi nato gostila ena država.

Dvainštiridesetletni Figo bo imel na majskih volitvah tri protikandidate. Švicar Joseph Blatter se bo petič potegoval za mesto predsednika (na tem položaju je že od leta 1998), druga dva protikandidata pa sta predsednik nizozemske zveze Michael van Praag in podpredsednik azijske zveze Jordanec Ali Bin Al Hussein.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.