Šport
30 ogledov

FIS: Rodila se je zvezda

Ilka Štuhec Lake Louise smuk Profimedias
Ilka Štuhec in Domen Prevc sta po mnenju Mednarodne smučarske zveze (FIS) veliki presenečenji uvodnega dela novih sezon t.i. belega cirkusa.

Sezone v alpskih in nordijskih disciplinah so v polnem zagonu, slovenski ljubitelji zimskih športov pa imajo kar nekaj razlogov za veselje. Ne gre zapostavljati spodbudnih rezultatov v moškem alpskem smučanju kot tudi ne solidnega uvoda smučarskih skakalk, a prvi slovenski imeni sta nedvomno Ilka Štuhec in Domen Prevc.

Mlajši brat Petra Prevca je na prvih treh tekmah sezone 2016/2017 kar dvakrat stopil na najvišjo stopničko in se uveljavil kot eden od kandidatov za veliki kristalni globus. Sedemnajstletnik bo nov vrhunski rezultat napadal v soboto, ko bo na sporedu prva tekma v Lillehammerju.

Dobre predstave družine Prevc smo potihoma pričakovali, nihče pa si ne bi upal napovedati, da bo Ilka Štuhec slavila ne na enem, temveč na dveh zaporednih smukih za svetovni pokal v Lake Louisu.

Mariborčanki so ob vrnitvi v domovino pripravili veličasten sprejem, kar še dodatno priča o veličini njenega dosežka. ''V Lake Louisu se je rodila zvezda, saj je Slovenka Ilka Štuhec šokirala konkurenco in si prismučala prvo zmago za svetovni pokal. Strela je ponovno udarila v soboto, ko so po drugi zmagi Ilke Štuhec padale čeljusti,'' piše uradna spletna stran Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki pa si je privoščila tudi manjšo napako. Štuhčevo je namreč preimenovala v Ilko Štuhek.

Nadejamo se, da bo težko pričakovana tretja zmaga odpravila tudi takšne pomanjkljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.