Šport
17 ogledov

Prevc precej krajši od najboljših

domen prevc EPA
Smučarski skakalci so opravili kvalifikacije pred sobotno tekmo v Lillehammerju, na kateri bo nastopilo pet slovenskih predstavnikov.

Karavana smučarskih skokov se je preselila v Lillehammer, kjer bosta ta konec tedna na sporedu dve tekmi za svetovni pokal.

Peter Prevc ima na Norveško lepe spomine, saj je v rekordni lanski sezoni prav tu osvojil drugo mesto in v nadaljevanju nanizal še enajst zaporednih uvrstitev na stopničke. 

Kvalifikacije v Lillehamerju je dobil Poljak Kamil Stoch (144 m) pred Norvežanom Andersom Fannemelom (139,5 m) in Avstrijcem Michaelom Hayböckom (135,5 m). 

Hvala odpadel, oba Prevca med slabšimi

Na sobotni tekmi bo nastopilo pet slovenskih orlov, saj je v kvalifikacijah odpadel le Jaka Hvala (89 metrov). Jurij Tepeš je končal na 22. mestu (125,5 m), Nejc Dežman je bil 28. (130,5 m), Anže Lanišek pa 39. (107,5 m).

Od deseterice tekmovalcev, ki je imela nastop na tekmi že zagotovljen, je bil najdaljši Stefan Kraft (137 m), ki se mu je najbolj približal Maciej Kot (130 m).

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Domen Prevc je pristal pri 115 metrih, njegov brat Peter pa je skočil še meter in pol manj (113,5 m).

Skromen tudi Freund

Enako daljavo kot branilec velikega kristalnega globusa je dosegel tudi Severin Freund (113,5 m). Od trenutno najboljših skakalcev sveta so solidne skoke prikazali še Vincent Sevoi Descombes (127 m), Manuel Fettner (125,5 m) in Daniel Andre Tande (125,5 m).

V soboto bo v Lillehammerju na sporedu prva od dveh posamičnih tekem za svetovni pokal, ki se bo začela ob 16.10.

Svetovni pokal, kvalifikacije (M), izidi: 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.