Šport
20 ogledov

FIVB Slovencem jemlje priigrano

Metod Ropret OZS Metod Ropret (desno).
Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) je zadnje dneve obsedeno stanje. V torek so namreč zaposleni na čelu s predsednikom Metodom Ropretom doživeli šok, ki ga niso pričakovali niti v sanjah.

Mednarodna odbojkarska zveza (Fivb) Slovenije ni uvrstila na seznam 32 nastopajočih v svetovni ligi za naslednjo sezono. Se pravi, da naj bi slovenskim odbojkarjem vzela tisto, kar so si igralci priborili na igrišču, ko so letos zmagali v evropski ligi.

"Za mano so trije naporni dnevi in dve neprespani noči. Vsi smo bili šokirani, ko smo dobili informacije o razporedu svetovne lige, saj še dan pred tem ni bilo slutiti, da se bo zgodilo kaj takega. Prvo presenečenje je bilo, ko nas niso povabili na ponedeljkov žreb v Lozano. Nato smo le prišli v stik s svetovno zvezo, ji potrdili, da sprejemamo vse zahtevane pogoje svetovne lige, nato pa so na nas pozabili. Takoj smo pristopili k reševanju problema, se pogovarjali z vsemi vodilnimi evropske in svetovne zveze, moram reči, da so bili v zadnjem času storjeni veliki koraki in premiki, ki pa jih zaenkrat nihče od nas ne more potrditi. Lahko samo potrdim, da je OZS naredila vse, kar je bilo v njeni moči, da fantje dobijo tisto, kar so si na igrišču zaslužili," je razočaran nad svetovno zvezo predsednik OZS Metod Ropret.

Predsednik od predstavnikov zveze, s katerimi se je pogovarjal - kot sam pravi, jih je bilo veliko, ni dobil obrazložitve oziroma odgovorov o razlogih, da Slovenije na seznamu ni. V pravilih evropske lige jasno piše, da se zmagovalec uvrsti v svetovno ligo, če se strinja s pogoji za nastop. Težav nikakor ne bi smelo biti, a svetovna zveza jih je vendarle povzročila.

"O razlogih se nihče v teh žolčnih razpravah niti ni pogovarjal. Vsi smo se ukvarjali zgolj z rešitvijo. Za nas je izhod iz tega položaja le en. V naših mislih opcija, da ne bi igrali svetovne lige, ne obstaja. O drugem ne želim niti razmišljati niti špekulirati, kaj bi bilo, če bi bilo," stoji za svojim prepričanjem Ropret, in dodaja, da so se pogovarjali s strokovnjaki z različnih področij, uporabili vse vrste strokovnjakov, premislili o vseh možnih scenarijih, pravica naj bi bila na njihovi strani, tako da so vsi prepričani o pozitivnem razpletu zgodbe.

"Kljub temu, da je posel pomemben, pa mora biti šport na prvem mestu. Mi smo si svetovno ligo zaslužili in verjamemo, da bo šport zmagal. Vsi nestrpno pogledujemo elektronsko pošto, s katero nam bodo to potrdili. Odločitev bo mogoče znana že danes, mogoče pa jutri," je svoja pričakovanja predstavil predsednik.

Po nekaterih podatkih naj bi prednost pred Slovenijo spet dobila Turčija, ki je lani iz svetovne lige izpadla, Slovencem pa neupravičeno odvzela možnost nastopa na evropskih igrah, ki je po uvrstitvi na jakostni lestvici pripadla varovancem Andree Gianija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.