Šport
28 ogledov

Fjodor še ni rekel zadnje besede

Fjodor Jemeljanenko Fedor Matt Lindland MMA EPA
Napovedi, da bo Fjodor Jemeljanenko po tretjem zaporednem porazu v karieri proti Danu Hendersonu sklenil svojo športno pot, se niso uresničile. Agent legendarnega Rusa je sporočil, da njegovega varovanca čaka vsaj še ena borba.

"Pogovarjali smo se s Fjodorjem in prišli do zaključka, da se ne bi smel posloviti na takšen način. Njegovi prijatelji in zadnji nasprotniki ga podpirajo, da ne konča kariere in on se je s tem strinjal," je povedal agent Fjodorja Jemeljanenka in predsednik M-1 Globala Vadim Finkelstein in dodal, da bo borba bržkone v Rusiji: "Želimo mu organizirati borbo v Rusiji in smo se že začeli ukvarjati s tem projektom. Če bo vse šlo po načrtu, bomo jeseni organizirali prireditev v Sankt Peterburgu s Fjodorjem v glavni vlogi." Fjodor se je v domovini nazadnje boril leta 2007, ko je premagal Matta Lindlanda. Ime njegovega naslednjega nasprotnika pa še ni znano. Finkelstein je še dodal, da Fjodorja v primeru uspeha na novoletni večer čaka še ena borba na Japonskem, nato pa naj bi se znameniti Rus znova vrnil v ZDA.

White: "Norim Rusom je sedaj žal"

Dana White, predsednik UFC, se je po UFC 133 dotaknil tudi Fjodorja in njegovega zatona. Alfa in omega največje svetovne MMA organizacije je razkril, da je leta 2005 Jemeljanenku ponudil zelo mamljivo ponudbo, a je Rus ni sprejel. "Če bi prišel v UFC, bi se boril proti Brocku Lesnarju. Dobil je noro ponudbo in zdaj, ko vidim, kaj se dogaja, sem navdušen, da je ni sprejel. Takrat so se smejali, zdaj pa grem stavit, da jim ni tako smešno," je med drugim dejal White.

Komentarjev 1