Šport
0 ogledov

Flisar ni ponovil sobotne predstave

Filip Flisar EPA
Filip Flisar na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v švedskem Idre Fjallu ni ponovil sobotne zmage.

Čeprav je dolgo časa kazalo, da bo Filip Flisar tudi tokrat povsem na vrhu, so mu na koncu pošle moči, tako da se je moral zadovoljiti s sedmim mestom. Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je izpadel že v kvalifikacijah.

Flisar je suvereno dobil tri prve vožnje, v katerih je vodil od začetka pa do konca, v polfinalu pa se mu je ustavilo, na zadnji ravnini je izgubil drugo mesto in se tako uvrstil le v mali finale, v katerem je zasedel tretje mesto.

Tekmo je dobil Šved Victor Oehling Norberg pred Avstrijcem Thomasom Zangerlom in Švicarjem Jonasom Lenherrjem, četrti je bil Kanadčan Luis-Pierre Helie, ki je bil v polfinalu usoden za Flisarja.

"Uvrstitev je lepa, ni kaj, ampak malo grenkega priokusa pa ostaja. Ni me zmanjkalo, do konca sem se dobro počutil, a v polfinalu se mi ni izšlo taktiziranje. Želel sem biti za Norbergom v zavetrju, pred zadnjo ravnino ga nisem hotel prehiteti, nato ga nisem mogel več, žal je potem v ravnini Kanadčan mene in finale je splavalo po vodi. V dveh dneh sem naredil eno napako, ki pa je bila usodna, a pri toliko vožnjah se ena napaka oprosti, boljše, da sem jo naredil v polfinalu, kot da bi jo prej. Včasih se pač odločiš prav, včasih napačno, včeraj se je napačno odločil Victor, pa sem zmagal jaz, danes sem napako storil jaz, pa je zmagal on. To ni 'slow food', tu morajo biti odločitve hitre," je dejal Flisar, ki je po izpadu izgubil željo in v malem finalu ni pokazal prave borbenosti.

Pri ženskah zmaga v Kanado

Pri ženskah je bila najhitrejša Kanadčanka Marielle Thomson, drugo mesto je zasedla Švedinja Sandra Naeslund, tretje pa Francozinja Alizee Baron.

Idre Fjäll, izidi:

1. Victor Oehling Norberg (Šve)
2. Thomas Zangerl (Avt)
3. Jonas Lenherr (Švi)
4. Louis-Pierre Helie (Kan)
5. Chris Delbosco (Kan)
6. Brady Leman (Kan)
7. Filip Flisar (Slo)
8. Jonathan Midol (Fra)
9. Johannes Rohrveck (Avt)
10. Andreas Matt (Avt)
...
36. Blaž Ogorelc (Slo)

Vrstni red v svetovnem pokalu: 

1. Jean Frederic Chapuis (Fra) 584 točk
2. Brady Leman (Kan) 510
3. Chris Delbosco (Kan) 478
4. Filip Flisar (Slo)  379
5. Victor Oehling Norberg (Šve) 297
...
32. Blaž Ogorelc (Slo) 65

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.