Šport
18 ogledov

Flisarja tudi diskvalifikacija ne ustavi

filip flisar EPA
Filip Flisar je naposled le zablestel tudi na tekmi svetovnega pokala, v tej sezoni mu namreč nič ni šlo po načrtih. Tokrat je osvojil drugo mesto.

Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar se je sedmič v svoji karieri, prvič po več kot dveh letih, povzpel na zmagovalni oder tekme za svetovni pokal. Tokrat je osvojil drugo mesto, prehitel ga je le vodilni v svetovnem pokalu in olimpijski prvak Francoz Jean Frederic Chapuis

Flisar je zadnjič na stopničkah v svetovnem pokalu stal 12. januarja 2013 v Les Contaminesu, ko je bil prav tako drugi. Doslej ima štiri zmage, dve drugi mesti in eno tretje.

V četrtfinalu je bilo videti, da bo Flisar izpadel. Kljub temu, da je v cilj prišel kot drugi, so ga  diskvalificirali, ker naj bi povozil vratca, toda njegova pritožba je uspela, tako da je lahko nastopil v polfinalu. Tam si je zmago zagotovil finale, v katerem je bil kljub slabšem startu do konca v igri za zmago, a mu je zmanjkal kakšen meter.

Flisar je finale začel celo na zadnjem mestu, nato kmalu prišel na tretje, ko je prehitel Šveda Viktorja Anderssona, do drugega mesta pa mu je nato pomagal še Švicar Jonas Lenherr, ki je padel. Flisar je do zadnjega skoka vozil v zavetrju  Chapuisa, ki je zmagal že v soboto, napadel, a bil za novo zmago malenkost prekratek.

"Danes sem spet smučal, kot znam. Po svetovnem prvenstvu sem imel kar nekaj težav, danes pa se je na progi izšlo dobro. Težave sem imel po četrtfinalu, ko se me želeli 'brez veze' diskvalificirati. Ampak zdaj sem spet tukaj in težav ni," je po novih stopničkah povedal 27-letni Mariborčan.

Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je izpadel v osmini finala.

Komentarjev 9
  • encijan 08:53 23.februar 2015.

    Če bi pa kvakal, bi bilo pa super?!?

  • puksicd 22:28 22.februar 2015.

    Je javna oseba, vzornik mnogim. Že zaradi tega bi se moral potruditi ... Ste popolnoma zgrešili moj point. Ah, neinteligentni bebčki ... :D

  • polakjan97 22:12 22.februar 2015.

    Z glavo usekal mimo vsega