Šport > Zimski športi
12 ogledov

Flisar po napaki želel preveč

filip flisar EPA
Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je tudi na prvi tekmi svetovnega pokala v švedskem Aareju ostal brez uvrstitve v četrtfinale.

Šved Victor Oehling Norberg je dobil tudi tretjo tekmo svetovnega pokala v krosu po vrsti. Po zmagoslavju na tekmah v Arosi je Norberg odlično nastopil na domačem prizorišču v Aareju. Slovenca Filip Flisar (25. mesto) in Blaž Ogorelc (21. mesto) sta tekmovanje končala na začetku izločilnih bojev v osmini finala.  Drugo mesto je pripadlo Francozu Jeanu Fredericu Chapuisu, tretji pa je bil Šved Michael Forslund.

Flisar po padcu brez četrtfinala

Mariborčan je v osmini finala zaostal na startu, nato pa s hitro vožnjo napredoval na tretje mesto. V ogorčenem boju za položaj, ki vodi v nadaljevanje tekmovanja, je v enem izmed skokov izgubil ravnotežje in pristal v snegu. Kakšnih hujših posledic pri padcu ni utrpel, saj je prismučal v cilj, a žal brez vrhunske uvrstitve.

Najboljši slovenski smučar prostega sloga je odlično nastopil v petkovih kvalifikacijah, na katerih je postavil drugi čas dneva, današnji izločilni boji pa se niso razpletli po načrtih Mariborčana, ki je pred dvema letoma v Aareju že zasedel peto oziroma četrto mesto.

"Smučanje ni sporno, smučanje je super. Dobro, na tistem startu sem tvegal, dostikrat s tem profitiraš, kdaj pa tudi ne. Malo je bilo nesreče, a to je takšen šport. Ni tako kot v alpskem smučanju, kjer smučaš sam in imaš lažje konstante rezultate. Tu ti včasih kdo tako zapelje, da mu skoraj skočiš na glavo, potem pa raje odstopiš, kot pa da ga ubiješ," je menil Flisar. 

''Ljudje bodo bolj padali''

Flisar je bil v napovedih po kvalifikacijah skorajda preroški, saj je na zahtevni progi napovedal tudi padce: "Proga je bolj smukaška, ledena, divja zelo hitra, čisto nasprotje Arose, tako da mi leži. Že trening rundo sem imel dobro, potem pa sem kvalifikacije odpeljal normalno in očitno je to bilo to. Proga je v redu, a bomo videli kako bo, saj bo vse skupaj malo divje. Toliko je ledu in tako je strma, tako da bo za prehitevanje bolj slabo oziroma bodo ljudje bolj padali."

V Aareju bo v nedeljo na sporedu še ena preizkušnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.