Šport
32 ogledov

Flisar z drugim časom na tekmo

filip flisar EPA
V kvalifikacijah v švedskem Äreju sta med 52 tekmovalci nastopila tudi Filip Flisar in Blaž Ogorelc. Prvi je postavil drugi čas dneva, Ogorelc je bil 28. in bo tako prvič v sezoni tekmoval v izločilnih bojih.

Hitrejši od svetovnega prvaka Filipa Flisarja je bil tokrat le domačin Victor Oehling Norberg, vodilni smučar na lestvici svetovnega pokala.

"Kot sem rekel že včeraj, je proga bolj smukaška, ledena, divja zelo hitra, čisto nasprotje Arose, tako da mi leži. Že trening rundo sem imel dobro, potem pa sem kvalifikacije odpeljal normalno in očitno je to bilo to. Proga je v redu, a bomo videli kako bo, saj bo vse skupaj malo divje. Toliko je ledu in tako je strma, tako da bo za prehitevanje bolj slabo oziroma bodo ljudje bolj padali. A take borbe imam rad, tako da mi to zna ustrezati. Startna sekcija je tudi dokaj zanimiva. Šved Norberg je imel po 17-ih sekundah vožnje za pol sekunde boljši čas, sploh ne vem, kako lahko to kdo naredi, tudi ostalim to ni jasno. A ni problema, jaz bom dal vse od sebe, pa da vidimo," je pred sobotno preizkušnjo v Äreju, kjer je pred dvema letoma že zasedel peto oziroma četrto mesto, dejal Flisar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.