Šport
19 ogledov

Fognini nerešljiva uganka za Bedeneta

aljaž bedene EPA
Slovenski igralec Aljaž Bedene je izpadel v prvem krogu teniškega mastersa v Indian Wellsu (šest milijonov ameriških dolarjev nagradnega sklada). Po uri in 21 minutah ga je premagal Italijan Fabio Fognini s 6:4 in 6:3.

Petindvajsetletni Fognini, ki je uvrščen na 36. mesto svetovne teniške lestvice, je dve leti mlajšega Bedeneta, 77. na lestvici ATP, premagal tretjič v tretjem dvoboju. Po slavju v Davisovem pokalu leta 2011 je Bedeneta izločil v šestnajstini finala letošnjega turnirja v mehiškem Acapulcu.

Do tretje zmage je Italijan prišel z učinkovitejšim prvim servisom, boljši pa je imel tudi izkoristek drugega začetnega udarca. Dvoboj je dobil z 71:59 v točkah. Izenačen je bil zlasti prvi niz, v katerem je imel Bedene pet točk manj od igralca iz San Rema, ki je skupaj na tekmi rešil sedem od devetih točk za odvzem servisa, Bedene pa tri v sedmih priložnostih Italijana.

ATP Masters 1000, Indian Wells, prvo kolo:

Fabio Fognini (Ita) : Aljaž Bedene (Slo) 6:4, 6:3

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.