Šport > Zimski športi
26 ogledov

Federer Vonnovi poslal rože

lindsey vonn schladming poškodba kolena EPA
Američanka Lindsey Vonn je razkrila, da ji po operaciji kolena veliko pomeni podpora, ki jo dobiva z vseh strani, tudi od športnih superzvezdnikov.

Lindsey Vonn, ki si je koleno poškodovala med superveleslalomsko tekmo na SP v Schladmingu, ki jo bo iz belih strmin odvrnila vsaj za devet mesecev, je dejala, da so ji čimprejšnjo okrevanje zaželeli številni znani športniki.

Tvitnila jo je ruska teniška šampionka Maria Šarapova, Maria Höfl-Riesch ji je obljubila, da jo bo po koncu sezone obiskala v ZDA, še več pa ji pomenijo rože, ki ji jih je poslal teniški kralj Roger Federer.

Ameriška smučarka je namreč velika oboževalka Federerja. Vonnova, ki je trdno odločena, da bo v Sočiju v smuku branila zlato iz Vancouvra, je pred časom dejala, da ji švicarski maestro predstavlja navdih tako na športnem kot zasebnem področju.

''Navdihuje me njegov boj za premoč v tenisu. Mislim, da je eden od najboljših športnikov vseh časov,'' je povedala Vonnova, ki jo FedEx navdušuje tudi zunaj igrišča. ''Od vseh športnikov, ki sem jih kdajkoli spoznala, je Roger najbolj prijazen in pristen. Resnično mu je mar za ljudi in njegovi humanitarni projekti so izjemni. Zelo je delaven in skromen, najbolj pa spoštujem to, da je isti človek ne glede na to, ali zgubi ali zmaga. Želi si biti dober vzornik. Imam ga za heroja, saj si želim biti kot on. Otrokom želim predstavljati vzor," je Vonnova dejal po tem, ko je priznana ameriška športna revija Sports Illustrated Federerja izbrala za športnika leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.