Šport > Zimski športi
67 ogledov

Vonnova prestala operacijo kolena

lindsey vonn EPA
Američanka Lindsey Vonn je uspešno prestala operacijo kolena po poškodbi, ki jo je staknila na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu. Dobitnica dvanajstih malih kristalnih globusov in ena najboljših smučark vseh časov naj bi po napovedih zdravnikov okrevala devet mesecev.

lindsey vonn | Avtor: Reuters Reuters
Američanko Lindsey Vonn, ki se je poškodovala 5. februarja pri padcu na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu, so ponoči operirali v domačem Vailu. Po besedah Billa Steretta, glavnega zdravnika ameriške reprezentance, je operacija kolena potekala brez zapletov in je bila uspešna.

Vonnova, štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, si je pri padcu poškodovala križne vezi desnega kolena, raztrgano je imela tudi stransko vez in zlomljeno golenico. Zaradi tega je že končala letošnjo sezono, njeno okrevanje pa naj bi po mnenju zdravnikov trajalo okrog devet mesecev. Osemindvajsetletna Američanka je z 59 zmagami v svetovnem pokalu druga na večni lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.