Šport > Zimski športi
19 ogledov

Vonnova se je razgovorila

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn dobro okreva po operaciji kolena. Na novinarski konferenci je spregovorila o nesrečnem padcu na superveleslalomu, ki jo bo od belih strmin oddaljil za najmanj devet mesecev.

Američanka upa, da bo v prihodnosti žirija tekmovanja poskrbela za večjo varnost tekmovalcev. Lindsey Vonn namreč za svoj padec krivi slednje. "Mislim, da se žirija ni odločila pravilno," je potožila ameriškim novinarjem prek telekonference in dodala: "Megla je prekinila start tekme. Na začetek smo nestrpno čakali dolge ure. Nisem imela priložnosti, da bi se spustila v dolino in odšla počivat v svoj avtobus. Na startu sem bila pozneje sicer pripravljena, vendar nisem imela pojma, kakšne so razmere na progi. Razmere sem preizkusila ob 8. uri, startala pa sem več kot sedem ur pozneje."

Američanka je pojasnila, da je smučala agresivno, vendar kar ni mogla verjeti, kako mehak je sneg. "Zlomila sem se. Smučanje ni bilo varno," je dejala lanska dobitnica velikega kristalnega globusa, ki je pojasnila, da je na usodnem skoku, ki je bil veliko daljši kot pri konkurentkah, z desno smučko pristala na mehkem snegu. "Desno koleno mi je popolnoma ustavilo, nato pa mi ga je obrnilo. Obračala sem se kot na vrtiljaku," je dodala.

Ko je v bolečinah ležala na snegu, je poklicala svojega trenerja Alexa Hoedlmoserja, ki je bil eden od članov žirije tekmovanja: "Dejala sem mu, da bi morali prekiniti tekmo. To ni bilo varno. Očitno žirija ni menila enako. Upam, da bo v prihodnje drugače, saj morata biti varnost in zdravje tekmovalcev na prvem mestu."

Vonnova se je nato obrnila v prihodnost in dejala, da upa, da bo na smučeh že novembra, njen edini cilj pa so olimpijske igre v Sočiju februarja 2014. "Kljub poškodbi je bilo v sezoni preveč vzponov in padcev," je dejala, a je vesela, da ji je uspelo nekajkrat zmagati. Veliki cilj je postati smučarka z največ zmagami v svetovnem pokalu. Do zdaj je zmagala 59-krat, do vrha, kjer kraljuje legendarna Avstrijka Annemarie Moser-Proell, pa ji manjkajo le še tri zmage.

"Skoraj vsak svetovni ali olimpijski prvak ima šive na kolenih. Stara sem 29 let, tako da še zdaleč ne bi bila najstarejša, ki bi osvojila olimpijsko zlato. Številne smučarke so zlate kolajne osvajale v zgodnjih tridesetih. Samo poglejte Avstrijki Michaelo Dorfmeister in Renate Götschl," z optimizmom v Soči zre Američanka, ki pa ni želela spregovoriti o svojem zasebnem življenju; novinarjem je o svojem spopadanju z depresijo le namignila: "Še vedno zmagujem."

Komentarjev 3
  • depresija 10:27 26.februar 2013.

    to je popolnoma res. za vse so bili enako nevarni pogoji! kako bi špilu, če bi se pa naši Tini to zgodil?! jst dam tle vonnovi prav.

  • iravadi 10:26 26.februar 2013.

    A Vonnova pa ne zaračuna 1.000 eur za intervju?

  • Avatar mike1968
    mike1968 09:08 26.februar 2013.

    za vse so bili enaki pogoji, tako, da se ne zgovarjaj