Šport
33 ogledov

Franja: v dveh dneh blizu 7000 duš

1/130
Žurnal24 main
Maraton se je končal z zmago Italijana Alessandra d'Andree. V ciljnem sprintu je bil boljši od Boruta Rovščka. Navdušen je bil tudi bivši zvezdnik Gilberto Simoni. Ne spreglejte galerije in odzivov.

"Sem sem prišel zato, da se kvalificiram na svetovno prvenstvo v Belgiji, ki bo 11. septembra. Zbežalo nas je šest. Kasneje smo v ospredju ostali trije. Eden pa je tri kilometre do cilja popustil. Z Rovščkom sva ostala sam in zmagovalca je določil sprint. Tega mi je uspelo dobiti,“ je povedal Alessandro D'andrea, zmagovalec 30. maratona Franje, ki je izmaknil zmago Borutu Rovščku iz Kobarida.

"Bolj bi bil seveda zadovoljen z zmago (smeh). Ne nisem razočaran, ker sem dal vse od sebe. Letos sem napravil 7000 kilometrov. Prej deset let nisem bil tako aktiven, prej sem bil pa profesionalni kolesar, kariero sem končal pred 13 leti,“ nam je zaupal Borut, ki pa ni oboževalec posoških vršacev: "Nima smisla riniti v klance, zaradi tega nisi boljši na vzponih. Trenirati je treba pametno.“

Dvakratni zmagovalec Gira navdušen
Gilberto Simoni, dvakratni zmagovalec dirke po Italiji, je bil glavna zvezda prireditve, vendar v ospredje ni želel. "Dobro je, da je ta šport znova v modi in se število kolesarjev vzpenja. Dirka je odlično organizirana, trasa pa lepa. Tudi sicer mi je Slovenija zelo všeč, tu sem bil že leta 2001 na dirki po Italiji,“ je povedal 39-letnik.

"Eden najboljših na svetu"
Jože Mermal, direktor glavnega pokrovitelja, je sijal od zadovoljstva: "Vsako leto napredujemo. S 30. maratonom smo dokazali, da je bil vrhunski.“ Pri tako velikem številu udeležencev se preprosto morajo pokazati marketinški učinki … "Eno so marketinški učinki, ki jih spremljamo … Uspehov športa brez širšega razumevanja ne bi bilo. Z vidika družbene odgovornosti je treba širše razumeti šport, kulturo in zdravstvo. Nekateri to razumemo, v družbene projekte pa vabimo tudi ostale.“ Mermal se ne zadovoljuje z doseženim: “Prihodnje leto bo še za odtenek boljši, ker bo dokončan nebotičnik. Ciljni in startni prostor bomo še požlahtili. Kar zadeva vzdušje, bo to eden najboljših amaterskih maratonov na svetu.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.