Šport
94 ogledov

Freund opozoril Domna Prevca

severin freund EPA
Nemški skakalec Severin Freund za razliko od lanske sezone ne sodi v ožji krog favoritov na novoletni turneji štirih skakalnic.

Severin Freund je na lanski tekmi v Oberstdorfu ugnal vso konkurenco in napovedal resen boj za zlatega orla, s katerim bi postal prvi nemški zmagovalec novoletne turneje po Svenu Hannawaldu (2001/2002). Upanje se je hitro razblinilo v prah, saj je Peter Prevc na naslednjih treh tekmah pometel s tekmeci in postal prvi Slovenec po Primožu Peterki s skupno zmago na prestižni turneji štirih skakalnic.

Pred začetkom letošnjega tekmovanja so karte precej premešane, saj se je v vlogi lanskega zmagovalca znašel komaj 17-letni Domen Prevc, ki po štirih zmagah na prvih sedmih tekmah prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokalu. 

severin freund | Avtor: EPA EPA
Nemci vsaj na papirju nimajo kandidata za najvišja mesta, saj je njihov prvi adut Severin Freund trenutno šele peti skakalec na svetu. Pred božičnimi prazniki so člani nemške odprave trenirali v Oberstdorfu, nato pa so preizkusili še skakalnico v Garmish-Partenkirchnu ter tako s pridom izkoristili prednost domačega terena.

''Še vedno nekaj manjka''

Freund je pred uvodnimi kvalifikacijami letošnje turneje priznal, da njegovi skoki niso na tako visokem nivoju, kot bi si želel. Temu primerna so tudi njegova pričakovanja. ''Mislim, da sem naredil nekaj pravih korakov, a še vedno nekaj manjka,'' je na zadnji tiskovni konferenci povedal nekdanji zmagovalec svetovnega pokala in dodal, da je razlogov več. Kot je pojasnil, so ti delno fizični, delno tehnični, prav tako pa še vedno išče prave občutke na skakalnici.

V vlogi prvega favorita tekmovanja bo nastopil Domen Prevc, a Freund dvomi, da bo 17-letnik ponovil lanskoletne predstave starejšega in izkušenejšega brata. ''Ne verjamem, da je edini favorit in da ni nikogar, ki bi ga lahko ogrozil. Med božičnim premorom se lahko marsikaj spremeni. Pri njegovih letih je težko reči,'' se je na mladost slovenskega šampiona oprl Freund in dodal, da med kandidati za zmago vidi tudi Kamila Stocha, trenutno četrtega skakalca sezone. ''Želel bo dokazati, česa je sposoben. Mislim, da bo med najboljšimi,'' je zaključil Nemec.

Komentarjev 5
  • Avatar skeptik
    skeptik 15:33 29.december 2016.

    Domen 47. v poskusnem skoku... Super obeti, ni kaj.

  • Žurnalček 14:48 29.december 2016.

    Ne vem za tebe, ampak za Slovence je to zelo zelo pomemben dogodek leta !!

  • Žurnalček 14:48 29.december 2016.

    Ne vem za tebe, ampak za Slovence je to zelo zelo pomemben dogodek leta !!