Šport
16 ogledov

Froome malical pred ciljem in dobil kazen

chris froome richie porte EPA
Britanski kolesar Chris Froome je zaradi kršenja pravil na 18. etapi dirke po Franciji prejel 20 sekund pribitka in 200 švicarskih frankov denarne kazni.

Epska 18. etapa dirke po Franciji, ki vključuje dva vzpona na Alpe d'Huez, je bila prevelik zalogaj za vodilnega v skupnem seštevku Chrisa Frooma, ki mu je nekaj kilometrov pred ciljem zmanjkalo moči.

Britanski kolesar se je za pomoč obrnil na Richieja Porteja, ki se je podal proti spremljevalnemu avtomobilu in priskrbel nekaj energijskega gela. Froome je nato zdržal do cilja, kamor je pripeljal na sedmem mestu, skoraj minuto pred najbližjim zasledovalcem, Špancem Albertom Contadorjem

Britanec, ki se mu nasmiha zmaga na jubilejni 100. dirki po Franciji, je bil zaradi prepovedanega uživanja hrane v zadnjih 10 kilometrih kaznovan z 20 sekundami pribitka, enaka kazen pa je doletela tudi Porteja.

Neuradno se govori, da je ekipa Sky po hrano poslala Porteja, ker so upali, da bo kaznovan samo Avstralec, vendar je ta hrano nato posredoval Froomu. ''Hvaležen sem, da sem imel ob sebi Richieja. Opravil je odlično, odlično delo,'' je povedal Froome, ki je kljub kazni zadržal prepričljivo vodstvo v skupnem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.