Šport
44 ogledov

Gajić tokrat napoveduje četrtfinale

Gajić Slovenija Belorusija rokomet Stožice Anže Petkovšek
Za razliko od selektorja Borisa Deniča, ki je na včerajšnji tiskovni konferenci s precejšnjo mero grenkobe v ustih pokomentiral trenutno zdravstveno stanje v slovenski rokometni reprezentanci, je Dragan Gajić pred potjo na svetovno prvenstvo v Katar dobro razpoložen.

Prvi adut na položaju desnega krila je pred pričetkom svetovnega prvenstva leta 2013 v Španiji pravilno napovedal, da se bo Slovenija uvrstila v polfinale, tokrat pa je svoja pričakovanja spustil za stopničko nižje. "Tokrat napovedujem uvrstitev v četrtfinale. Trenutno niti nimam pravega občutka, koliko smo sposobni. Na Danskem nismo igrali v najmočnejši postavi, tako da je težko podati realno oceno," je previden Dragan Gajić.

Dobrodošle izkušnje iz Španije

Eden izmed najizkušenejših članov Deničeve zasedbe ima jasen recept za uspeh: "Najbolj pomembno je, da uživamo v igri. Spustiti moramo ročno zavoro in čim manj razmišljati o zadanih ciljih. Potrebno se je osredotočiti na vsako tekmo posebej. Najprej je na vrsti Čile, šele nato pa bo čas za razmišljanje o drugih tekmecih. Na takšen način smo se lotili prvenstva v Španiji in to nam je prineslo rezultat. Ko pridemo v izločilne boje, bo vsaka tekma na nek način usodna, in takrat moramo biti v najboljši formi."

Nič več sladkih skrbi

Dan pred odhodom v Katar imajo v slovenskem taboru precej dela s poškodovanimi igralci, a 30-letni "Gajo" upa, da bo reprezentanca v družbi najboljših nastopila v popolni postavi: "Vsi vemo kako pomemben člen je Uroš Zorman, Klemen Cehte bi nam še kako prav prišel s svojimi natančnimi meti iz razdalje, medtem ko je Matej Gaber steber naše obrambe. Če smo imeli na začetku priprav sladke skrbi zaradi širokega kadra, pa je sedaj položaj malce drugačen. Vse skupaj se je razredčilo, a upamo na najboljše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.