Šport
13 ogledov

Veliko poškodb, a cilj ostaja Rio

slovenska rokometna reprezentanca
1/7
Katarina Ponjavić
Današnja tiskovna konferenca v Ljubljani še ni postregla z dokončnim odgovorom, ali bo slovenski selektor Boris Denić na svetovnem prvenstvu v Katarju lahko računal na pomoč bombarderja Klemna Cehteta.

"Dokončna postava bo znana šele tik pred odhodom. Klemen Cehte ima danes pregled z magnetno resonanco in šele po pregledu bomo bolj natančno vedeli, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Je naš edini pravi levi zunanji, tako da ga bomo čakali do zadnjega," je odločen slovenski selektor Boris Denić, ki ga je po poškodbah Klemna Cehteta, Mateja Gabra in Uroša Bundala v malce boljšo voljo spravila igra njegovih varovancev na zadnji pripravljalni tekmi proti Islandiji

"Iz tekme v tekmo smo prikazali določen napredek in to je v tem trenutku najbolj pomembno. Kljub vsem težavam ciljev ne bomo spreminjali. Želimo si zagotoviti mesto na kvalifikacijah za olimpijske igre. Zagotovo bo zelo težko, še posebej, ker nismo na zadnjih tekmah mogli preizkusiti vseh taktičnih različic, vendar ne bomo jokali.

Cilj je jasen

Izkušeni kapetan Uroš Zorman je dodal: "Ob vseh težavah, ki nas spremljajo, je težko povedati v kakšnem stanju smo trenutno. V pripravah smo delali maksimalno zavzeto in večina fantov je v dobri formi. Vsi skupaj nestrpno čakamo, da se prvenstvo začne. Naši cilji so jasni in odločeni smo, da jih uresničimo."

Slovenska reprezentanca bo v Katar odpotovala v sredo zjutraj, v petek popoldne pa jo čaka uvodni obračun svetovnega prvenstva proti Čilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.